dijous, 6 de novembre del 2008

CONTROLS DELS MOSSOS?

Si aquest dies heu anat a Tortosa, possiblement heu vist a la diversos punts de la carretera unes gomes i, fins i tot, a l’alçada de Vinallop, a la parada del bus, una espècie de “control” dels Mossos. I ho dic així, perquè realment no es tracta d’un control normal i corrent.
Evidentment el primer dia que es va poder veure tot aquest muntatge, els vehicles que solem fer el trajecte fins Tortosa i de tornada cap a casa, a més de sobtar-nos, ens va preocupar. Fins que una companya de treball de la Ràpita ens va revelar el veritable moriu del control.
De fa molts d’anys, havia sentir explicar que les gomes posades a la carretera eren per a contar el volum de trànsit que té. I efectivament, aquest era el motiu. Una altra cosa que donava que pensar era el temps de permanència. Normalment, els controls normals es munten i es desmunten a les poques hores, però aquí hi estaven des de primera hora del matí i a mitja tarda encara se’ls podia veure.
Tornant a la companya de la Ràpita, la van parar els Mossos ahir dimecres sobre les 8 del matí. Quan ella es pensava que es tractava d’un control d’alcoholemia, la seva sorpresa va ser quan una persona que no anava d’uniforme se li va apropar per a fer-li un petit qüestionari, tot advertint-li que no li faria perdre molta estona. Cosa que lla va agrair, ja que en aquelles hores, evidentment, anava a treballar. Entre les preguntes que li va fer, es va interessar pels cops que hi passava al dia i al mes, quants de passatges anaven al cotxe normalment, etc. Tot prou ràpid.
Està bel fer estudis d’aquest tipus, però el que no acabo d’endevinar és el moriu pel que es fa ara precisament. Si és per a desdoblar la C-12, el projecte o el avantprojecte, ja fa molt de temps que està fet i tothom dóna per fet que la C-12 o Eix de l’Ebre es convertirà en autovia dintre de pocs anys.
No cal ni dir que, en un principi, els meus companys de treballa que, com jo, es van sorprendre de l’esmentat control, pensaven que era degut al desplegament que, els Mossos, van començar dissabte dia 1 de novembre. Els hi vaig dir que això era impossible, ja que tenia tot l’aspecte d’un control de trànsit i que des de dissabte passat, els Mossos d’Esquadra havien assumit les competències de seguretat ciutadana, ja que les de trànsit les feien des de l’any 2000.
Per cert, encara no he vist cap patrulla realitzant les noves tasques. Encara que el mateix dissabte, des de la policia local d’Amposta em van assegurar que ells si. Potser perquè els van veure aquella mateixa nit i jo per les nits no acostumo a sortir de casa!

5 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Els Mossos d'Esquadra han activat un dispositiu especial amb controls de trànsit a l'eix de l'Ebre (C-12), en el tram entre Tortosa i Benifallet, amb l'objectiu de reduir la sinistralitat. El dispositiu es mantindrà fins a final d'any, ja que tot i que les carreteres de les Terres de l'Ebre estan registrant enguany menys accidents que el 2007, sí que hi ha més víctimes mortals.

El sergent i coordinador de trànsit dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre, Sergi Saladié, va aprofitar ahir la presentació de la nova campanya d'educació per la mobilitat segura, a Tortosa, per anunciar que han decidit activar un dispositiu especial de trànsit a la C-12. Segons Saladié, el dispositiu afectarà sobretot el tram de l'eix de l'Ebre entre Tortosa i Benifallet, on els últims anys s'han produït més accidents mortals. De fet, un home va morir el 16 de setembre a Xerta, quan el seu turisme va xocar frontalment contra un camió. «Hi haurà més controls de trànsit, amb molta presència policial a la carretera, més radars i més proves d'alcoholèmia, perquè volem que la gent siga conscient de l'alta sinistralitat que hi ha en aquest tram», va anunciar el sergent.
D'altra banda, Saladié va recordar que la majoria dels accidents que hi ha en aquest tram de l'eix de l'Ebre són de gent del territori que fa desplaçaments curts, quan van a la feina o van al metge. Així, va recordar que hi ha hagut tres víctimes mortals en un tram de sis quilòmetres, i va confirmar que el dispositiu especial es mantindrà almenys fins a final d'any. El coordinador de trànsit dels Mossos va concretar que durant el primer semestre hi van haver 382 accidents a les carreteres ebrenques, una xifra inferior als 475 de l'any passat. Amb tot, sí que hi ha hagut més morts, ja que el 2008 va començar amb dos accidents amb cinc i tres víctimes mortals.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Gràcies Gustau per l'aclariment, però a Vinallop, que ès per on passo, són controls informatius. Jo també vaig veure un amb un peto i no vaig entendre res fins que la meva companya m'ho va explicar.

AKO ha dit...

Jo també hi passo i tampoc entenia venbe el que feien, gràcies per l'aclariment.
Lo que és vergonyos és l'entrada de Tortosa a les 9:00, haurien de fer alguna cosa per arreglar-ho!

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Ako, tu passes a les 9 i està a tope. Jo hi passo a les 8 i està igual o pitjor. Quan surto a les 3, hi ha cua per entrar a la rotonda i si és a final de la tarde, també.
Hi ha diverses solucions. La més sezilla és fer dos carrils per entra a la rotonda. No s'entén que hi siguin a Vinallop i allí, no.
D'aquesta manera, els qui van cap al pont, no haurien d'esperar tant. També permetria incorporar-se a la rotonda dos cotxes al mateix temps.

Gustau Moreno ha dit...

Una de les actuacions que Política Territorial ha previst per millorar el trànsit a la C-12, a part de l'anunciat desdoblament, és la construcció d'un nou carril d'accés directe al pont del Mil·lenari, perquè la gent que vol entrar a Tortosa pel pont Nou no hagi de patir la rotonda.