dimarts, 13 de gener del 2009

CIU GIRA CAP A ESQUERRA

Que ningú ho malinterpreti. La coalició nacionalista està molt lluny de voler ocupar l’espai polític que ara venent ocupant els partits que, tradicionalment, han vingut ocupant aquest espai.
El que ha fet la coalició que lideren Mas i Duran, ha segut fer un gest cap a Esquerra Republicana de Catalunya, fins l’extrem que, algun dirigent de la formació republicana no ha descartat poder arribar a un acord amb els nacionalistes per a presentar-se junts a les eleccions per al Parlament Europeu. Així, ERC seguiria obtant per la "equidistància política" i casant-se amb la que més li convingui en cada cas... I aquest gest ha estat escollir per a encapçalar la llista de les properes europees a un candidat que no milita ni a CDC ni a UDC i que fins ara es considerava proper a ERC (on tampoc milita) El seu nom Ramon Tremosa, de professió (fina ara) economista. Com anècdota, Tremosa es va mostrar en contra de l’Estatut tal i com es va portar a ratificar pels catalans. Ara diu que l’Estatut, tal com està, podria ser millorat. I qui no ho pensa! Però de no aprovar-se tindríem l’Estatut de 1982! Mas “ho ha venut” dintre del seu projecte de la “casa gran del catalanisme polític”. Deu de ser la primera rajola...
En canvi, Ignasi Guardans, eurodiputat i cap de files de CiU ara fa quatre anys, està visiblement molest. Fins al punt que ha anunciat que pot deixar la política activa. Com a prova del seu disgust, Guardans ha revelat una conversa entre Artur Mas i ell mateix. Segons ha explicat, Mas li va preguntar si, en un hipotètic referèndum que plantegés la independència de Catalunya, votaria a favor o en contra. Guardans li va contestar que “en contra”; a la qual cosa, Mas, li va respondre que “potser s’havia equivocat de partit”. Potser Mas li tenia “guardada” a Guardans?
Com Guardans, dintre de CDC hi deuen d’haver molts que també s’han de sentir molestos de que, un nouvingut, “prengui” la plaça a un militant d’anys. Devoció i veneració al líder... però de vegades, tot té un límit!