dijous, 12 de febrer del 2009

MANDA HUEVOS!

Federico Trillo va ser Ministre de Defensa amb el primer govern de José Maria Aznar i President del Congrés dels Diputats al segon. De l’etapa de ministre se’l recorda per l’arenga que va fer als soldats espanyols desplaçats a l’Iraq i d’origen salvadorenc amb un: ¡"Viva Honduras!” I de l’etapa de president del Congrés, per aquella vegada que, tenint el micròfon obert va dir: “¡Manda huevos!” Frases curtes, però contundents...
Com contundent va ser ahir la seva intervenció duran la compareixença del Ministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo a qui, entre altres coses, li va dir que el PP trencava el pacte nacional per la Justícia i va acabar demanant-li la seva dimissió. (Manda huevos!)
Però sense cap mena de dubte, l’episodi més greu que li va tocar viure a Federico Trillo va ser en la seva etapa de Ministre de Defensa. Ho recordareu, l’exercit de Terra va llogar un avió (un Iakolef-42) per a transport d’oficials i suboficials destinats a l’Afganistan de retorn a Espanya. L’avió, que reunia unes condicions pèssimes per volar, va estavellar-se a Turquia i hi van morir 62 persones. L’episodi d’identificació dels cadàvers va ser llarg, feixuc i molt deficient per voler tancar ràpidament l’episodi. Amb les presses no es va identificar bé a bona part dels morts i les famílies, en lloc dels seus, van acabar enterrant no sé sap qui... L’oposició va demanar la dimissió de Trillo, però ell, ferm i marcial, va continuar al seu lloc. Ara, demana la dimissió de Fernández Bermejo... Manda huevos!!
I tot arranca al assabentar-se la direcció nacional del PP que el mes passat van coincidir en una cacera el ministre i el jutge Baltasar Garzón, que instrueix algun dels casos en que dirigents del PP i persones vinculades, han estat imputats. Per cert, també ha estat recusat... No hi ha proves, l’organitzador de la cacera ha dit que els va convidar personalment i per separat i que un cop allí pràcticament no es van parlar... Manda huevos!!
Sóc de l’opinió que aquesta estratègia, igual que la “foto de família” de tots els que “pinten alguna cosa al PP” (Ruiz-Gallardon em consta que no hi volia sortir), que van fer-se ahir, és una cortina de fum per desviar l’atenció (o ràfegues de disctració, si ho preferiu així) sobre els conflictes interns i externs que estan vivint. De moment han aconseguit que dels casos d’espionatge a Madrid, que quasi no en parli els mitjans de comunicació.

Tot apunta que és molt greu. Tres dels implicats ja estan a la presó per decisió del jutge Garzón i, algun d’ells està estretament vinculat amb els negocis de l’Alejandro Agag, el gendre de José Maria Aznar... Ara s’expliquen moltes coses. Manda huevos!!

Per si o per no, a partir d’ara, quan algú em convidi a un àpat (no sóc caçador, ni pescador...), per si de cas, li demanaré la llista de convidats, no fos el cas que també hi anés algun dels membres del PP implicats en escàndols urbanístics i em poguessin vincular a mi... Manda huevos!!
(Els acudits són de Ferreres al Periódico de Catalunya)

1 comentari:

guineu ha dit...

Rajoy ja es un cadàver polític i li queden 2 telediarios, el pitjor serà que l'ombra d'Aznar i Acebes pot tornar a planar pel carrer Genova i això significa tornar a l'ultradreta, perque molts votants del PP volen un pocasolta com ell. Salutacions i enhorabona pels comentaris