dimarts, 7 d’abril del 2009

L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA TORNA ENVIAR ESBORRANYS MALAMENT


L’Agència Tributària (popularment Hisenda) ha enviat 140.000 esborranys de les declaracions de renda malament. L’errada està en les retencions a l’hora d’aplicar els 400 euros que van descomptar als treballadors l’any passat i el resultat és favorable al contribuent. Segons ha informat la pròpia AEAT, enviaran cartes per tal d’informar-los de l’errada.
No és el primer cop que l’Agència Tributària envia els esborranys amb errades. De fet no hi ha hagut fins ara cap any (des de que es van començar a enviar els primers) que no hagin sortit al carrer esborranys erronis. Un dels errors més comuns és l’aplicació de les deduccions per habitatge quan hi ha una hipoteca de per mig. També, de vegades s’imputen habitatges i altres immobles que no són propietat del titular. En aquest cas, la culpa, pareix que no és de la A.E.A.T. i si que ho seria del Cadastre (que també pertany al Ministeri d’Economia i Hisenda)
Així que cal anar en compte i revisar-los bé abans de confirmar-los.
Jo, per si de cas, em faig la declaració de renda cada anys, però entenc que una majoria de contribuents no sé la saben fer i haurien d’acudir a un professional per tal de que els hi donés una ullada.