dimecres, 6 de maig del 2009

LES DUES CARES DEL PP


Mentre la maquinaria del PP es prepara per guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya per “posar més pressió” sobre el PSOE de Zapatero, usant tot tipus d’estratègies i sense renunciar als seus principis, les misèries internes cada cop més el corroeixen. Però segueix sense immutar-se.
Potser la millor mostra d’aquesta doble cara la estem veient en el president de la “Comunitat” Valenciana Francisco Camps. Mentre en seu parlamentària deia que volia explicar la seva innocència davant del jutge, els seus advocats presentaven un recurs per a impedir que això passés. Una cosa és parlar de cara la seva “clientela” i l’altra no voler fer-ho davant d’un tribunal que el jutjarà i quasi segur que el condemnarà. Segurament amb la inhabilitació per exercir càrrec públic.
Un altre exemple recau en la persona d’Esperanza Aguirre i quan decideix posar al cap davant de la comissió d’investigació pel presumpte cas de l’espionatge d’altres dirigents del PP a Benjamín Martín i després surt imputat en el cas Gürtel. Finalment el PP, sobrepassat per la dimensió dels seus casos de corrupció decideix suspendre de militància de 3 aforats: El propi Martín i també Alfonso Bosch i Alberto López Viejo.
Però la mostra de que segueix amb la mateixa línia política, sense immutar-se o al menys això pareix, la trobem en les paraules de Maria Dolores de Cospedal, ahir a Barcelona. “No tenim un país tan ric per permetre’ns 17 comunitats, més de 8.000 ajuntaments, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i el govern central per exercir competències que de vegades estan multiplicades, perquè és un disbarat”. Caldria explicar-li a aquesta senyora que això ho regula la Constitució, aquella norma que no volen ni sentir-ne a parlar de canviar-la. Efectivament hi ha competències que es “solapen” entre administracions. I unes administracions millor coordinades i efectives, evitarien burocràcia. I segurament, en aquest cas, sobrarien molts dels seus empleats públics, moltes vegades col•locats a dit i fent no sé sap ben bé quines funcions... Però és evident que les autonomies (o nacions) han d’existir i sobre qualsevol comentari dels ajuntaments. També va dir que “no retirarien el recurs contra l’Estatut” que es troba, des de fa mesos encallat al Tribunal Constitucional, al temps que s’oferia a CiU per a governar Catalunya i governa al País Basc amb el PSOE.
De vegades, aquest país sembla més un país d’opereta o un vodevil que no un estat de dret amb dirigents polítics (de tots els colors) amb sentit d’estat i amb vocació de servir els seus ciutadans més que de mirar pels seus interessos i “omplir-se” les butxaques aprofitant-se dels seus càrrecs!