dimarts, 16 de juny del 2009

CORRAL DE GALLINES


Quan algú és covard, sé li diu que és un gallina. Suposo que pel caràcter poruc que tenen aquestes aus de corral. Després de les darreres notícies sobre el cas Gürtel que afecta a diversos càrrecs del Partit Popular, la seu del carrer Gènova de Madrid s’apareix prou a un corral de gallines.
Feia temps que no escoltava “Hora 25” de la Cadena SER. Molt abans de la defunció de Carlos Llamas. Aquest canvi de costums es va produir quan vaig tenir que mudar-me de casa durant uns mesos. A nit vaig tornar a escoltar el programa i penso que va ser una nit adequada per fer-ho. A l’hora de la tertúlia, els col•laboradors van parlar de la imputació del tresorer Luis Bárcenas i també de Jesús Merino i Gerardo Galeote. El jutge de Madrid que fins ahir portava la investigació, va traslladar al Tribunal suprem al haver “aforats” i com a tals, és incompetent per a jutjar-los. Cada vegada està més clar que hi va haver tot una trama corrupta de les empreses que dirigia Correa que, a canvi de suculents contractes públics d’allí on governava el PP, els hi donava suculentes comissions. Ara el que falta demostrar és si el PP es finançava de forma il•legal o no i només els imputats s’embutxacaven els bitllets bancaris. Personalment, penso que sí, que hi ha una trama de finançament, però el ser humà es dèbil i davant del color morat dels de 500 euros, és difícil reprimir-se les ganes “d’anar-ne apartant de tant en tant”. Per cert, es diu que van enxampar a Bárcenas fent in ingrés de 700 bitllets de 500 € i, al veures atrapat, va dir que havia demanat un préstec per a finançar una operació i com que no s’havia fet els tornava a ingressar (¡! ¿?)
A Luis Barcenas se li imputen dos delictes: el de frau a l’hisenda pública i també de suborn. No obstant el jutge ja avisa que el de frau fiscal prescriu a final de mes i dona pressa al Tribunal Suprem per a que això no passi.
A la tertúlia van recordar la condició de registrador de la propietat de Mariano Rajoy i per tant, advocat. Pensaven que havia degut de llegir-se l’auto de les imputacions dictat pel jutge (que per cert, opinaven que era un dels millors que havien llegit, tan en la forma con en el fons) L’auto en qüestió no deixar lloc a que es puguin extreure altres conclusions i per tant, pensaven que Rajoy hauria d’haver pres mesures en contra dels imputats. Cosa que, ahir, no va ser així. Una mesura “cautelar” seia haver-los donat de baixa provisional del partit esperant la sentència judicial que es produirà en un temps, crec, relativament llarg.
Hi havia qui comentava que Bárcenas deu de tenir alguna cosa amagada i que la traurà en cas de necessitat. I Rajoy té por a que això pugui succeir. Per tant, no provocarà aquesta situació.
També el propi Bárcenas caldria que adoptés alguna postura diferent al seu actual comportament. Per exemple dimitir de tots els seus càrrecs. Tampoc no ho ha fet.
Mentre, el portaveu parlamentari, el valencià, Esteban Gonzàlez Pons segueix insistint que “es tracta d’una trama del govern que no ha pogut pair la derrota electoral de les passades eleccions europees”. Arguments no li falten, no. Abans era la por a perdre-les i ara, per la rebequeria d’haver-les perdut. I si les causes continuen, segurament sortiran molt més motius per inculpar l’actual govern de Zapatero.
L’altre dia, parlant de les estratègies electorals, va sortir l’actitud del grup parlamentari del PP amb Rajoy al cap i la similitud amb aquell temps de la presidència de Felipe González amb Aznar com a cap de files i el seu . “Váyase, Sr. González”. El que havia fet (o no), importava poc. Ara passa el mateix, tots els mals del país son deguts a Zapatero i el seu govern.