divendres, 5 de juny del 2009

LA "PENÚLTIMA" DE TREMOSA


Tremosa ha aparegut en aquestes eleccions donant cops a tot el que li sona a socialista o com és sol dir: “com un elefant dintre d’una cristalleria”. Sap que les possibilitats que té de millorar Guardans són reduïdes i és evident que surti al carrer per mirar de captar vots de votants descontents d’altres formacions polítiques. Però CiU també, al meu entendre, ha desenganyat molt als seus. Qui coneixia Tremosa abans d’aquestes eleccions? Suposo que, a part de la seva família, només un reduït de militants de CDC (la majoria de la seva executiva nacional) i un altre reduït grup de militants d’ERC, partit amb qui s’ha dit va flirtejar. Ara jo porto tres o quatre dies parlant d’ell...
La “penúltina” del candidat de CiU ha estat comparar la visita d’ahir del president del govern Rodríguez Zapatero amb les de Franco.
He dit reiterades vegades que “tot” es comparable: el blanc no té res a veure amb el negre, però es poden comparar...
Posats a comparar, perquè el candidat de CiU no compara les vingudes de Zapatero amb els viatges de Pujol?, posem pel cas...
Pujol, durant molt d’ans va ser un gran inaugurador. No s’inaugurava res a qualsevol lloc de Catalunya sense que ell hi fos present i, quan no ho podia fer personalment, feia acudir al conseller de torn.
Així Pujol podia desplaçar-se a qualsevol lloc de Catalunya i fer allò que més li agradava: populisme.
Ahir per la nit a Barcelona es va celebrar el míting dels socialistes. Sempre és en dijous perquè divendres, el darrer dia de campanya, el fan a Madrid. Però CiU el farà aquesta nit. Sense haver vist el cartell i saber qui seran els oradors, estic segur que Pujol no faltarà. L’expresident té 78 anys i en porta diversos apartat de política activa. No obstant, com a figura destacada que ha estat, el treuen sempre que poden. És una mena de Cid Campiador que, segons diu la llegenda va guanyar una batalla als moros després d’haver mort. Potser CiU també espera el miracle.