dimecres, 17 de juny del 2009

TENSAR LA CORDA


Ahir el Barça donava per trencades les negociacions de renovació del seu porter titular Victor Valdés. El motiu? Les pretensions del porter de l’Hospitalet de Llobregat de voler cobrar un des sous més alts de la plantilla i quasi, quasi, passar a ser el porter millor pagat del món: 9 milions d’euros bruts per temporada.
Ara, el qui ha estat guanyador del trofeu Zamora d’aquesta lliga 2008-2009 estava cobrant 6 milions d’euros, es a dir 1.000 milions de les antigues pessetes. O sigui, fent números ràpidament, pretén un increment del seu contracte en un 50 %. El contracte acaba el 30 de juny de l’any que ve; o sigui, encara li queda una temporada, al menys que algú vingui i li pagui al Barça la clàusula de rescissió.
Si l’altre dia criticava el Madrid i la seva política de fitxatges, desmesurada per als temps que corren, avui també cal dir el mateix de Valdés. A quin treballador sé li ha pujat la nòmina un 50 % per fer la mateixa feina que estava fent? Segurament que a cap!
Trobo totalment incomprensible que un jugador del planter que segurament sent com a propis els colors blau i grana de la camiseta demani per a renovar un disbarat així. De moment no he sentit dir res de que un altre club d’Europa (o de l’Orient mitjà, que són els únics llocs on es poden pagar aquests preus) s’hagi interessat per fer-se amb els serveis del porter del Barça.
Victor Valdés, com la majoria de porters, ha estat qüestionat quasi sempre. Recordo quan va començar a jugar sent molt jove i ja va fer que s’alcessin veus crítiques en contra del seu comportament. Jo el defensava davant dels meus fills i companys de treball. Deien que tenia un caràcter “xulesc” i jo deia que un porter jove havia de ser “xulo” per a poder jugar amb un equip de primera fila com el Barça. Un jugador tímid, que no sabés donar ordres a les “estrelles” del Barça, difícilment podria jugar de titular.
També recordo aquell rifi-rafe que va tenir amb Van Gaal i que li va costar perdre la titularitat per un temps i, sinó recordo malament, també una sanció econòmica.
Per a mi Valdés ha demostrat que és un porter per al Barça, malgrat les crítiques. Una errada greu d’un porter pot fer perdre un partit. Als davanters pareix que se’ls accepti millor les errades davant de la porteria contrària.
Un altre condicionat per a Valdés és que difícilment ningú li pagarà els 9 milions que està intentant treure al Barça. Els grans equips europeus ja tenen un bon porter (no es concebible un gran equip sense un gran porter) i fitxar a Valdés seria simplement per tenir un bon recanvi o passar a ser suplent el porter actual... Fixeu-vos en el que està passant als jugadors que el Real Madrid vol traspassar i que al tenir una nòmina alta i cap pretensió d’abaixar-la, ningú els fitxa!
No he parlat del representant del porter, però penso que l’està aconsellant malament. És evident que el seu representant només és fidel al color dels euros i no li importa gens ni mica que les relacions entre el club i el porter es puguin deteriorar. Ve a ser, si fa o no fa, com quan els tres representants de Ronaldo van arribar a exigir tant al Barça que al final va acabar jugant amb l’Inter. Es clar que ell era un davanter centre i, aquests, si son bons, sempre tenen lloc a qualsevol equip. Els representants van a comissió (de les fitxes i dels traspassos) Si Valdés es queda al Barça amb unes condicions similars a les que té, els beneficis del seu representant no pujaran (un altre que no tindrà problemes amb la crisi...)
Aquesta tarda Joan Laporta, el president de l’entitat (crec que no feia falta dir-ho) i el propi jugador tenen una reunió a “can” Barça, sense l’intermediari. Cal esperar que la reunió serveixi per a fer recapacitar Valdés.
De no ser així el Barça ja té contactes amb el jove Asenjo, porter del Valladolid i amb el del Vilareial Diego López.
Jo sempre dic: Quan algú guanya molts, molts diners, hi ha un moment que és impossible viure millor. I si a sobre, jugues amb el club dels teus somnis... Encara pot haver algú que vulgui demanar més? En aquest cas, pareix que sí!