dimecres, 8 de juliol del 2009

D’ANXOVES, XORIÇOS, CAPELLANS I “ESCALONETS”


El que està passant a la Comunitat Valenciana és més propi d’un “regne bananer” (si ho voleu suavitzar, d’un país en vies de desenvolupament) que no d’una comunitat autònoma d’un estat que porta a la UE des de 1986.
Encara que ben mirat podria fer-se extensió a tot l’estat espanyol i amb això, quasi que estaria d’acord amb el que va dir la primera edil de l’ajuntament de València, la capital d’aquell regne. Ahir, la Rita Barberà (no és que vulgui posar-me en la seva condició sexual, però què fa al PP? O potser millor què opina el PP d’ella?) va dir que si Francisco Camps (el rei de tots els valencians –va heretar el títol de Zaplana i aquell, directament de Jaume I-) havia de dimitir, ho haurien de fer “tots” els espanyols, començant pel seu president José Luis Rodríguez Zapatero. El motiu pel que hauria de dimitir, acceptar anxoves com a regal del president de Cantàbria, el també socialista Miguel Ángel Revilla (que suposo que no té res a veure amb la coneguda marca de xoriços, ja que, de tenir-la, al lot també n’hi podria incloure algun)
Tornant a les paraules de Dña. Rita (cal incidir molt amb aquest tractament, a al igual que amb Dña. Esperanza), quan diu “tots els espanyols”, exactament a qui es refereix? A tots? Fins i tot els més humil dels ciutadans? De ser així, potser Dña. Rita pensi que en aquests país “tots som un xoriços” i anem pel món acceptant regals a canvia d’alguna cosa...
Perquè a l’hora de buscar diferències entre les anxoves de Zapatero i els vestits (els tratges) de Camps, se me’n acudeixen unes quantes, però la més significativa és que qui va pagar els vestits al rei de València és que alguna cosa buscava a canvi: la concessió de contractes entre la Comunitat Valenciana i les seves empreses. No crec que aquesta fos la pretensió de Revilla, el president càntabre.
Ahir Camps i els seus van fer una espècie de passeig triomfant per diversos pobles del seu Regne, entre ells, Algemesí, municipi on governen els socialistes. El motiu celebrar la victòria a les passades europees. En qualsevol país “normal”, casos com aquest produirien una davallada de vots al partit que té casos de corrupció. Aquí, no! A València (com a Amposta, per quedar-nos a casa) qualsevol cosa que perjudiqui els qui governen, encara obtenen un millor resultat a les properes eleccions! (“manda huevos” que va dir Fedrico Trillo)
De totes formes, Camps va rebre mostres de rebuig per part de sectors opositors al seu govern. I és que a València, encara que la imatge que tenim és que és un país “blaver”, hi ha un sector important de la població (segurament la que menys soroll fa) que tenen uns sentiments molt diferents a la línia oficial de la “Cheneralitat”.
Camps, en unes declaracions fetes ahir va dir que “només li queden dos o tres ‘escalonets’ per a que s’acabi tot”. Mentre, Canal 9, com no podia ser d’una altra manera, res deia de la futura compareixença del seu rei davant el jutge (Visca la llibertat d’expressió)
Mentre, segons informava el diari electrònic el Plural, segueixen sortint proves que inculpen a Camps i a un parell més de dirigents del seu partit i govern. En una d’aquestes converses, gravades, Álvaro Pérez, el Bigotes parlava de Camps anomenant-lo “el capellanet”. Concretament la frase deia” Creo que me han hecho un putadón (...), con Pa... –a qui no acaba d’anomenar- con el curita".
La conclusió final és que de xoriços n’hi ha per tot arreu, però a alguns llocs més que en altres. Amb el permís d’Arturo Mas, es clar.

3 comentaris:

Cucafera ha dit...

Vols dir que no es igual d'injust i innecessàriament partidista quan a la COPE li deien a Duran i Lleida, "Duran y Lerida" ( jo ho he sentit ), com quan tu dius Arturo a Artur Más?.

Quan al tema de fons, si del que parlem es exclusivament de vestits, òbviament no es el mateix anxoves ( encara que siguen de Santoña )que mitja dotzena de vestits ( encara que siguen de Milano ); com tampoc es el mateix mitja dotzena de vestits com dotzenes i dotzenes de casos de malbaratament, comissions etc d'un costat i altre de la fauna política. Les coses com siguen. Sempre.

Per cert, Revilla no es socialista.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Efectivament, Miguel Ángel Revilla és del Partido Regionalista de Cantabria, assumeixo l'errada.
En quan a Arturo Mas, per molt que em rectifiques (ja ho has fet alguna vegada més), li seguiré dient. No t'hi esforces...

Cucafera ha dit...

Nomes un parell de coses, tu que en penses quan Carod diu que ell es diu Josep Lluis a Catalunya, Espanya i la Xina? I que en penses quan per les Espanyes a Jordi Pujol li deien Jorge i la pronunciació del cognom en castellà?. Ara, rectificar, rectificar, jo nomes ho faig en lo de Revilla, en lo demés digues el que vulgues, que ets lliure.