dilluns, 14 de setembre del 2009

LA GRIP NOVA



A bona part de les autonomies d’Espanya comencen avui les classes escolars. Entre elles Catalunya. Aquest matí aquesta era la notícia de tots els mitjans informatius, però, a la vegada, també eren tant notícia com aquesta la “grip A”. I és que, segons tothom van estretament lligades una cosa y l’altra. Una mare dia que els infants no tenen tanta cura com els adults ja que “es toquen les mans, es donen petons, comparteixen “xuxes”, etc.
Casualment, també avui, a les dependències administratives on treballo, també s’han penjat uns cartells amb instruccions precises de com tenim que rentar-nos les mans i fins i tot com hem d’esternudar...
Sense posar en dubte les conseqüències de la “grip A” (tècnicament N1H1) Penso que se n’està fent un gra massa. Fins ara les estadístiques diuen que afecta menys que la “grip normal” i produeix menys morts!
L’altre dia vaig anar al neuròleg que en porta des de fa diversos anys i em va dir que, aquest anys, em vacuni per als dos tipus de grip. Segons ell, per a la grip estacional avançaran la vacunació per a finals d’aquest mes i per a l’altra (la grip A) es vacunaria el mes d’octubre que és quan es solia vacunar els altres anys per a l’altra grip.
Cal prevenir els grups de risc: malalts crònics, gent gran, personal sanitari i de serveis bàsics i tots aquells col·lectius que tenen un directa relació amb el públic. Però una cosa és prendre mesures preventives i l’altra es “bombardejar” l’opinió pública constantment i crear una alarma, penso jo, que injustificada.