dijous, 3 de setembre del 2009

VUELTA CICLISTA A ESPAÑA (PAS PER TORTOSA)



No vull deixa escapar l’ocasió de publicar algunes fotografies del pas per Tortosa, més concretament per la rotonda on hi ha el monument a la lluita anti-transvasament de l’Ebre. No és gens freqüent que la Vuelta visiti les nostres terres. De fet crec que feia uns quants anys que passava de llarg fins i tot de Catalunya. És veritat que de tant en tant apareix. Tortosa ha estat diversos cops meta volant i la Sénia, farà uns 15 anys va ser-ne final d’etapa, gràcies a la col•laboració de les empreses del ram del moble que van aportar els diners.


És obvi que ser final d’etapa d’una gran carrera ciclista (la Vuelta està considerada la tercera prova més important del món només darrera del Tour de França i el giro d’Itàlia), dóna prestigi allà on va, sobre tot si és el poble d’inici o final d’etapa (la majoria de vegades és les dues coses) Quantes vegades s’ha anomenat avui Tarragona i Vinaròs. I també Benifallet, Bítem, el Mas de Barberans, la Sénia, el Castell, Sant Rafel del Riu...



Algú m’ha preguntat amb segones intencions. “I per Amposta no passa?” I jo li he respost: “Potser és que no s’ho mereix”.