dissabte, 9 de gener del 2010

MÉS CIRERETES



L’altre dia feia menció de les “cireretes del pastís” que aquest any ha obtingut el Barça. Tornar-les a enumerar seria reiteratiu. Per això només us parlaré de les darreres dues.
La primera d’elles la varen fer pública abans d’ahir i es referia al reconeixement oficial del Barça com el “millor equip del món mundial”. El reconeixement venia de la ma de la Federació Internacional d’Història i Estadística del Futbol (IFFHS)
Suposo que tampoc s’han hagut d’esforçar-se gaire per arribar al “veredicte final”. Si el Barça ha guanyat els 6 títols oficials possibles als que podia accedir i els que no ha guanyat és perquè no els ha jugat (Copa Libertadores, lliga i copa de els altres països europeus, sud-americans, africans, etc.) Com tampoc els altres equips poden jugar les competicions d’aquí... Està clar.


Però als tornejos oficials on ha coincidit amb equips dels altres països, n’ha sortit guanyador. I això, l’any 2009, només ho ha fet el Barça!
Finalment, els seu entrenador Josep (Pep) Guardiola ha obtingut el mateix premi. No podia ser d’una altra manera.
Ignoro com es fa la votació. Si només se’n pot votar a un o pots votar-ne a diversos i donar-los a cadascú d’ells un determinat número de punts (com es fa al Festival d’Eurovisió) Si s’hagués fet de la primera manera, el que no podria entendre és com algú pogués haver puntual a un altre equip que no fos el Barça i a un altre entrenador que no fos en Pep Guardiola!