dimarts, 2 de febrer del 2010

UNA FOTOFRAFIA PER A MIRAR


Mireu la foto. És Amposta, la cruïlla de l’avinguda de Catalunya amb el carrer Amèrica. No fa gaires dies us parlava precisament d’aquest punt quan un cotxe conduit per un jove es va posar-se a la dreta dels altres vehicles que estaven aturats prudencialment cedint el pas als que, normalment, venen de baix. Un cop va poder sortir, ho va fer amb molta acceleració per poder sortir abans que els altres, tot passant per davant del primer. Una maniobra força perillosa.
Aquest mati, a les 8 del matí en punt, la unitat de pintura i retolació de l’ajuntament, començava els preparatius per a pintar aquella zona. És per això que veieu unes ratlles tant nítides.
Fins fa poc, a l’esquerra de la foto (a la dreta en el sentit de la circulació) no s’hi podia aparcar, encara que fossin molts els que ho feien damunt de la vorera. Mentre que a l’altre costat es podia aparcar en bateria.
Ara les coses han canviat. S’hi pot aparcar a tots dos costats, però al de la dreta hi ha un bon tros reservat a les ambulàncies que porten pacients al centre de rehabilitació de l’Hospital Comarcal d’Amposta als baixos de l’edifici que veieu a l’esquerra, on estava fa uns quants anys la SEAT.
Al veure que havien tret els aparcaments en bateria vaig pensar. “Mira; ja es nota que no està l’anterior cap de la policia local i el nou responsable ha decidit canviar els aparcaments” . Quan vaig veure el lloc reservat per a les ambulàncies, vaig pensar que es devia a això. O potser a totes dues coses...
Com veieu, encara que m’ha tocat fer mans i mànegues per a poder fer una foto desen, en arribar a l’avinguda de Catalunya hi ha dos únics carrils: un al front i a l’esquerra i l’altre cap amunt. En canvi, els vehicles van, preferentment cap a l’esquerra i cap endavant i són molt pocs els que van cap a la dreta i més, si tenim en compte que al carrer anterior (el Gran Capità) també es pot girar cap amunt.
Ja fa temps que ho vaig dir a una comissió de governació on estava el regidor responsable i l’inspector en cap de la policia local, ara dels Mossos d’Esquadra. Va dir que la proposta li pareixia bé.
No obstant, avui, que tenien l’ocasió de fer-ho, ho han deixat tal com estava.
Què comporta aquesta situació? Que hi hagi cotxes, sobre tot conduits per joves que es posin a la dreta sobre la illeta marcada per les ratlles i segueixin pel carrer Amèrica (si és que no ho fan con el del altre dia) Mentre, els més prudents, esperen pacients que surtin els de davant.
En canvi, si es fes com jo dic, els que segueixen recte pel carrer Amèrica podrien sortir a la par que els que s’incorporen per l’esquerra a l’avinguda de Catalunya. Una cosa així com l’accés al pont del mil•lenari que es va fer l’any passat a Tortosa, però més humil.
Aquest és el cas que ens fan als regidors de l’oposició de l’ajuntament d’Amposta.