dissabte, 6 de febrer del 2010

VA D'ALCALDES


Ahir vaig rebre a la bústia el darrer número de la Revista Amposta. De fet, buscava un escrit que els hi havia enviat y que em va publicar no fa gaires setmanes Vinaròs News amb el títol “Una generació de comunistes” i que estava dedicat a un grup d’homes valents que van lluitar des de la clandestinitat contra el règim del dictador Franco y en defensa de les llibertats.
Però de sobte em vaig trobar dintre de l’espai que la revista reserva als tres partits amb representació a l’ajuntament i, concretament al de CiU, un, diguem-li, article signat per l’exalcalde i senador espanyol amb el “suggerent” títol de: “Les misèries dels socialistes ampostins”.
És una veritable llàstima no poder-lo enllaçar per a que, el lector, pugui gaudir de tot el seu contingut per a veure com “sé les gasta” la fera quan es sent atacada.
Quan el malaguanyat cantautor d’Alcoi Ovidi Montllor l’any 1968 va fer un concert clandestí a Amposta i va estrenar “la fera ferotge” va ser una premonició sobre el règim que patiríem a Amposta en el futur més que el que estava patint l’Espanya de l’època.
Tornat a l’escrit del senador espanyol, a part de dir-nos mentiders i covards, demostra no tenir arguments nous. Com sempre, diu que “no li agrada respondré als atacs”, però ho fa! Totes les bèsties quan es veuen ferides ataquen en un darrer intent de defensar-se!
És un escrit que està fet de cara a la “seva parròquia”, que, des de fa molts d’anys, són quasi que els únics que llegeixen la Revista Amposta. Només així s’entén que escrigui amb el to que ho fa tractant de mentiders els socialistes d’Amposta per haver reproduït, literalment, informacions periodístiques que vinculaven el senador espanyol i a l'exregidor d'urbanisme amb casos judicials. Una de les coses que més sorprenent del seu escrit és quan diu que, “perquè no el tirem al jutjat”. I ell perquè no ens tira a nosaltres, si, com diu ell, només diem mentides?
Però com he dit abans, la gent que llegeix la Revista Amposta sol ser un tipus de gent molt fidel a les idees convergents i oficials d’Amposta i, segur, que al llegir-ho aplaudiran el seu escrit i pensant. “Tan que ha fet per Amposta i tan mal que el volen aquests socialistes!”. És la crua realitat que ens ha tocat viure des de fa un bon grapat de majories absolutes (a Amposta ja no contem per anys, contem per majories absolutes dels diferents governs de CiU, i acabem més ràpid
)

També diu que la nostra publicació, “4 Cantons” és un pamflet. No cal donar-li cap qualificatiu, simplement és la publicació d’un partit polític que està a l’oposició.
En canvi, la Revista Amposta, una revista públic, municipal, editada per l’ajuntament, sí que és un veritable pamflet. Una revista molt poc plural (i una prova és això que us estic explicant, un espai de CiU que s’aprofita per a criticar a l’oposició) i que és per fer autobombo de la gestió de CiU al nostre ajuntament on, s’ignora a l’oposició de forma descarada.
En quan al de “covards”, per a mi els covards són el qui “ja els està bé” com va la situació d’Amposta, els que busquen que els "col·loquin" a l’administració local i els qui s’apropen als qui manen al poble per mirar que poden treure de profit...
Però fins ara he parlat “d’un alcalde” i, com diu el títol, “va d’alcaldes” (o sigui, més d’un) L’altre, evidentment, és l’alcalde actual, que és, per dir-ho d’una manera entenedora, una mala rèplica de l’anterior alcalde. Al principi ens pensàvem que volia “enterrar” la manera de fer política del seu predecessor i imposar un altre tarannà amb la seva relació amb els membres de l’oposició. Així, al menys, pensava jo només fa uns mesos, però, finalment, ha imposat a l’ajuntament el mateix sectarisme d’abans, sense, això si, la categoria que tenia el senador.
També trobo que és molt poc ambiciós. Abans d’ahir va sortir “en solitari” demanant que Amposta sigui la seu institucional del consell de la futura vegueria. On va? Un polític que vol el millor per a la seva ciutat ha d’aspirar molt més enllà, com per exemple, demanar ser seu del consell executiu de la Generalitat de Catalunya! Per què no? Si CiU presenta una moció al respecta, li votarem, no hi tingueu cap dubte!!