dilluns, 29 de març del 2010

ELS LLARGS TENTACLES DE CIU A AMPOSTA


Sempre s’ha dit que bona part de l’èxit de CiU a Amposta és el control que exerceix en el teixit associatiu de la ciutat. La majoria de les associacions de veïns i entitats estan controlades des de l’equip de govern d’Amposta. CiU va saber copiar la tàctica que usaven els comunistes a la clandestinitat i “penetrar” a les associacions ampostines per controlar-les de ben a prop. Avui, la majoria d’aquest teixit social té com a president (presidenta) afiliats a la federació nacionalista. Si parlem d’associacions de veïns podríem citar casos tant evidents com les del Grau i del Centre. Recordo que la del Grau va ser l’única que no va integrar-se dintre de la Federació de Veïns d’Amposta. L’Associació de Jubilats i Pensionistes, la Unió Filharmònica, el CF Amposta, etc. serien les més importants i les que aglutinen un major nombre de socis.
Dissabte passat va atorgar-se el Premi Amposta que es lliura a la persona o entitat que més ha destacat l’any anterior. El jurat d’aquest premi està composat per membres dels mitjans de comunicació locals i presidit per regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació. Avui en dia tret de Amposta Ràdio i la Revista Amposta (totes dues municipals), poca cosa més hi ha...
Aquest any el premi se’l va emportar la penya barcelonista Joan Gamper que l’any passat va celebrar el 50è aniversari des de la seva fundació. Aquest any hi va haver també un accèssit a mans Unides que, també, van commemorar l’any 2009 els 50 anys de la seva fundació a Espanya, però també a Amposta.
En ambdós casos, considero encertada l’elecció, ja que la labor que van portar a terme durant l’any passat els fa mereixedors d’aquestes distincions.
Però al principi parlàvem del control que exerceix CiU sobre les entitats i aquestes dues són un bon exemple.
El president de la penya barcelonista Joan Gamper és gendre d’una exregidora de CiU i del qui també va ser ja fa uns anys, president local i comarcal de CDC. I ell mateix va ser-ne el xofer de l’exalcalde mentre aquell va gaudir de cotxe oficial per ser-ne el president de la “convergent” Associació Catalana de Municipis i Comarques.
Mentre que la presidenta de Mans Unides és la germana d’un altre exregidor i avui gerent de Fira Amposta.