dijous, 18 de març del 2010

GÀBIA DE GRILLS


Darrerament, si llegeixes el diari, te’n adones que les actituds d’alguns dels membres del govern de la Generalitat són més paregudes a un gàbia de grills que al que haurien de ser realment.
Primer van ser les picabaralles entre ERC i ICV-EUA per casos con els del foc d’Horta de Sant Joan l’Estiu passat. Ara, des de la conselleria d’Interior, Relacions Institucionals i Participació (controlada per ICV-EUA) miren cap a la conselleria d’Economia a l’hora de buscar culpables per l’apagada general que van patir les comarques gironines.
I mentre, des de CiU s’estan fregant les mans de tot plegat i van atiant el foc per mirar de treure’n rendiment electoral.
Així no és d’estranyar que determinades enquestes d’opinió, com la apareguda a la Vanguardia la setmana passada donin a la coalició nacionalista quasi que la majoria absoluta.
I per acabar-ho d’arrodonir llegim al diari que “Carod posa en marxa un ‘cos diplomàtic’ propi de Catalunya”. Quan ho he vist jo he pensat: Tocava ara? I la pregunta me la ha contestat un company a l’hora d’esmorzar que, també, en llegir-la ha exclamat: “Amb el munt de coses importants que hi ha que fer, cal posar en marxa un ‘cos diplomàtic català’”. Potser Carod que sap que se’n va (és difícil que continuï governi qui governi) vol deixar la seva empremta personal. No obstant no és el primer cop que “envia ambaixadors” de Catalunya arreu del món. Recordem que ja ho va fer amb el seu germà Apel•les.
Amb coses així no és d’estranyar que avui, al Periódico, el mestre Ferreres hagi publicat l’acudit que s’adjunta.