dimarts, 16 de març del 2010

PER ÈTICA


Per ètica democràtica, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, hauria de dimitir del seu càrrec i donar pas a algun dels seus company de grup.
Poblet, des del seu càrrec, institucionalment parlant el més important que té CiU a Tarragona, es fa un fart d’inaugurar equipaments, infraestructures i també fires per tot el territori. A Amposta, sense anar més lluny, en poc més d’un any va ser el pregoner de la festa major de 2008 i va inaugurar la fira de mostres del 2009.
Però és que a més, Poblet, quan acudeix a aquests actes, es porta el propi fotògraf para després sortir (sé suposa que pagant) als diferents diaris del territori.
Dita publicitat, pagada pels ciutadans (no per ell ni pel seu partit) i de la que només ell se’n beneficial, sempre m’ha donat que pensar. Entre altres coses. “Com agrada als convergents sortir a la foto...”. Pareix que sigui un precepte que tinguin encomanat quan arriben al poder!
La situació podia ser admissible. Una mica just, però admissible, Però des de fa algunes setmanes Josep Poblet ha estat escollit per a ser-ne el cap de llista de CiU a les properes eleccions autonòmiques d’aquesta propera tardor.
Evidentment la situació ha canviat. Ara conflueixen en la mateixa persona el càrrec institucional de president de la Diputació i candidat de CiU per la província de Tarragona.
De continuar sortint a les publicacions tindrà una posició d’avantatge respecte als candidats dels altres partits polítics.
De totes formes, al final haurà d’acabar dimitint. Suposo que la seva intenció serà fer-ho al començar la campanya electoral, quan ja no podrà exercir plenament el seu càrrec al estar constantment de viatge per assistir als actes que requerirà la campanya electoral.
Llavors (i pel que quedarà de legislatura, uns 6 mesos, aproximadament) si que haurà de dimitir i donar pas al diputat escollit per la federació nacionalista.
Per tant, què priva Poblet de propiciar ara el relleu? A priori només una cosa. El poder seguir viatjant pels “confins” de la província i presentar-se com a candidat de CiU davant un bon grapat de gent. També electors que el coneixeran per primer cop.