dijous, 15 d’abril del 2010

EL PP D'AMPOSTA, UN PARTIT "REVOLUCIONARI"


Fa un parell de dies van deixar a les bústies de la nostra comunitat el pamflet que reprodueixo a la foto.
Abans que res em va cridar l’atenció la contundent frase que hi ha cap al final: “No et quedis a casa, LLUITA!! I per acabar-ho d’arrodonir diu: “Continuarem lluitant...”.
De totes formes, pareix que només faci una crida als que “són” del Partit Popular. O parla en primera persona?
Bé, el lector que és més intel•ligent que jo, interpretarà el correcte sentit del fullet.
Fins ara jo tenia entès que els que teníem esperit revolucionari érem els que militàvem a sindicats de classe i partits d’esquerres. Les dretes, tradicionalment, han estat contrarevolucionàries, però mai han sortit al carrer per a defensar un lloc de treball o un greuge territorial (diguem-los-hi manifestacions en contra del PHN –que el mateix PP va promoure-, contra el MTC, etc.)
No fa gaires mesos van aparèixer pintades a diferents punts d’Amposta pintades, suposadament fetes pel grup juvenil i independentista Maulets fent, també, una crida a la lluita. Encara que, com és evident, les reivindicacions dels uns i dels altres, és molt diferent.


Per acabar voldria tornar a incidir en el pamflet del PP. Normalment, a qualsevol estat (democràtic o no), els empresaris, els qui representen el gran capital, són de dretes. A Espanya la dreta (i l’extrema dreta) està avui per avui representada el PP i a Catalunya pel PP, però també per CiU. Els empresaris són els que han de donar ocupació i no destruir-la. Què hi ha crisi? Com diuen els sindicats (també els Maulets), “que ens hi treguin els que ens l’han ficat”. I qui ens ha ficat a la crisi ni són els aturats, ni els autònoms, ni els transportistes, ni els que cobren una nòmina de 800 € al mes ni els pagesos (al menys, els petits pagesos com els nostres)