diumenge, 25 d’abril del 2010

II REPINTADA MURAL ANTITRANSVASAMENT A AMPOSTA


Aquest matí, membres de la PDE d’Amposta i d’altres indrets s’han concentrat a la plaça del Poador per a fer la segona repintada del mural que es pot veure des de la part de l’Aldea del pont penjant.
El mural original va ser pintat a la dècada dels anys 80 quan es parlava de fer el minitransvasament cap al Camp de Tarragona. A principis d’aquest segle, quan el PHN planejava sobre aquestes terres i posava en perill la supervivència del Delta, es va repintar. Avui s’ha fet la segona repintada.


Però com qualsevol altre acte convocat per la PDE, la reivindicació ha donat pas a la festa. Així, en un moment donat, s’ha aturat la repintada per poder gaudir d’un petit àpat amb musclos (oferts per Ramon Carles de l’Aldea), botifarres (que a l’altre costat de riu s’anomenen baldanes), amanides i, finalment pastissets i altres pastes. I com que tot això consta “d’empassar”, no hi podia faltar la cervesa, el vi i la mistela.


A les 2 continuava l’àpat i ja sé sap que amb la panxa ben plena, costa treballar. Així que es dubtava si continuar o posposar-ho per a un altre dia amb l’excusa de tornar a trobar-nos i continuar la festa.