dimecres, 2 de març del 2011

LES MUNICIPALS A AMPOSTA. ENQUESTES

No fa gaires dies, el Punt (publicació diària de marcada ideologia independentista) publicava una enquesta que havia fet l’agrupació local d’ERC d’Amposta el passat mes d’octubre. Segons aquesta enquesta que, evidentment, contemplava l’increment de regidors que tindrà Amposta a partir de les properes eleccions per passar de 20.000 habitants, es a dir, 21. Segons l’enquesta CiU en pujaria un (de 9 a 10), per tant, perdria la majoria absoluta, ERC en guanyaria 3 (passaria dels 4 actuals a 7) i el PSC es quedaria amb els 4 que té ara.  
El PSC també va fer una enquesta cap a la meitat de legislatura (cap a la tardor de 2009) que contemplava la projecció a 21 regidors i, en aquells moments, res canviava: CiU en guanyava 2 (11, majoria absoluta), PSC, 1 (5) i ERC, 1 (5) Aquesta enquesta no va fer-se pública de forma oficial.
Però com es fa sempre quan s’encarreguen enquestes polítiques, per molt que les projeccions de resultats sigui el més interessant, s’hi fan altres preguntes i se’n treuen més conclusions. A la que va fer el PSC, per exemple, s’arribava a la conclusió que, entre la gent més gran, és on CiU obté un millor percentatge de vots. O que, entre els votants de CiU, la major preocupació era la “projectada” zona comercial del costat del cementiri.
La darrera enquesta va fer-se ara fa uns quinze dies. Sense saber-se’n pràcticament res, tot indica que s’hauria fet per encàrrec de CiU. Això és desprèn pel tipus de preguntes que s’hi feien i, perquè seria l’últim grup de l’ajuntament que quedaria per fer-la.
Em sembla que aquesta enquesta va fer-se sobre un important mostra, pel número de persones que m’han dit que van ser entrevistades. Quan més gran és la població entrevistada, menys marge d’error hi ha. És obvi dir que les persones que van dir-me que havien estat entrevistades, eren més aviat “properes” a la nostra formació política.
Ahir us explicava que hi havia rumors del retorn de l’exalcalde i senador espanyol a la política municipal. De ser cert, evidenciaria uns resultats desfavorables a l’enquesta d’opinió feta per CiU. Només així s’explicaria que l’actual alcalde necessiti un “reforç” per evitar una davallada política que, en el pitjor dels casos, el portaria a perdre la majoria absoluta que durant 5 legislatures ha anat revalidant la federació nacionalista a la nostra ciutat.