dimarts, 1 de març del 2011

SOBRE EL PLE D’AHIR (28-02-2011) DE L’AJUNTAMENT D’AMPOSTA


Ja ho va dir el president Mas quan havia de formar govern: “Serà el govern dels millors”. I no hi ha cap mena de dubte que ho són, o al menys s’ho pensen. Estan tan ben instruïts que cada un dels militants de CiU (sobre tot els de CDC) es pensen que són els millors al seu àmbit.
Des de l’alcalde que governa la ciutat, fins al darrer dels militants que té la missió d’arrancar les pancartes del PSC, passant pel departament de “premsa groga i propaganda” que, en cas de que falli alguna cosa ràpidament surten al rescat i expliquen tot allò que fa bé l’equip de govern municipal, cadascú al seu lloc, “són els millors”.  
El punt més esperat de l’ordre del dia del ple d’ahir, era la “Resolució del recurs contra l’acord d’adjudicació del contracte d’obra de la urbanització d’Eucaliptus”.
Cal avançar que els dos partits polítics de l’oposició (PSC i ERC) hi van votar en contra, la qual cosa, i com era d’esperar, no va agradar gens a l’equip de govern de CiU.
El portaveu del PSC des del començament de la seva intervenció va deixar molt clar que “No es posava en dubte el treball fets pels funcionaris municipals”.
No obstant això, des de CiU és va fer cas omís d’aquesta afirmació i se’ns va acusar de “posar en dubte la labor dels funcionaris”. Segurament tenien preparada la resposta abans de la intervenció...
Però encara hi van haver coses més curioses. Se’ns va acusar de fer “política i electoralisme del tema” (igual al nostre grup com al d’ERC) Com si el ple de l’ajuntament no fos una “àgora” per a debatre idees, programes i el que faci falta! Només faltaria que els grups polítics no poguessin fer política de QUALSEVOL tema (i vull que quedi ben remarcar el QUALSEVOL) També que si les eleccions no fossin dintre de menys de tres mesos, el vot dels dos partits hauria tingut un sentit diferent... O no! Dintre de menys de tres mesos s’han de fer eleccions municipals i l’any que ve nacionals, i el passat autonòmiques. De fet sempre estem davant d’uns imminents comicis electorals.
I si s’actua així per electoralisme, què? Cada partit no ha de poder escollir en cada moment la millor estratègia? Què va fer CiU durant els 7 anys que va estar a l’oposició a la Generalitat? O és que només s’hi val fer oposició “destructiva” quan ells no governen? Què faran quan els toqui estar a l’oposició? O és que són tan bons que, a Amposta sempre guanyaran...
En un moment donat, se’ns va recordar que el Consell Comarcal del Montsià havia atorgat la concessió dels contenidors de brossa soterrats a la mateixa empresa que ara es posa en entredit.
Només un dubte. Al concurs per a les obres d’urbanització d’Eucaliptus, s’hi van presentar 46 empreses. Quantes es van presentar per a soterrar els contenidors? Afortunadament en aquells temps tothom tenia feina i les empreses constructores podien escollir a quines obres es presentaven i a quines no. Desgraciadament, això no passa ara.
Per acabar contaré una anècdota que em va contar una persona no vinculada a cap partit polític. Situeu-vos. Festes majors de 1986, un any abans que CiU guanyés per primer cop a Amposta. Segon diumenge, abans de la sortida del "coso iris". Un grup de persones encapçalades per un que després seria regidor de CiU, van fer “una seguda” al bell mig de l’avinguda de la Ràpita i van impedir durant una bona estona la sortida de les carrosses. Demanaven “més bous”. Mentre el públic s’impacientava i es preguntava què passava. Quan el “líder de grup” (que devia de seguir ordres superiors) va considerar que ja n’hi havia prou, va dir: “Ja està bé, ja em fet la feina que volíem”.
Calen més comentaris?