dilluns, 25 d’abril del 2011

AMPOSTA, UNA GRAN PISTA DE CROS

No sé si està fet expressament de cara a atraure turisme per la Setmana Santa, però el cert és que diversos punts d’Amposta són més propis d’una pista de cros que no d’una ciutat que pretén ser “capital”.
Jo que sóc de la Galera, coneguda entre d’altres coses pel seu barranc, puc afirmar sense equivocar-me que hi ha llocs on és més fàcil circular amb cotxe que no per alguns carrers d’Amposta. L’afirmació pot semblar una mica exagerada, però quan mireu les fotos podreu apreciar que la meva afirmació té fonaments.
Estic segur que els qui no ho vulguin veure així diran que la culpa és de la pluja que ha caigut aquests passats dies. Raó no els en falta. Però, és que no estava previst que plogués? No s’hauria pogut adoptar una solució per a que la pluja no hagués deixat els carrers com han quedat durant tot aquest llarg cap de setmana. Quina impressió s’emportaran els visitants que hagin escollit Amposta com a destinació de les seves vacances?

Comencem per les obres que s’hi fan davant de l’església del Sagrat Cor. Unes obres que tenen per finalitat engrandir la plaça per donar cabuda a molta més gent quan hi hagin bodes o enterraments. Unes obres que porten realitzant-se quasi dos mesos. No haurien pogut quedar enllestides per aquests dies de misses i processons?
Al carrer Innocenci Soriano Montagut  hi ha 3 punts on el quitrà està pràcticament desaparegut i sobresurt la capa de còdols que s’hi posa per a reforçar el ferm: els encreuaments amb els carrers Agustina d’Aragó, Verge del Pilar i Santa Teresa.  I no es tracta d'un carrer qualsevol, sinó que forma part de la xarxa bàsica local.

La plaça de la Pau, molt prop del riu, tampoc no es deslliura d’un ferm desastrós. Quan hi passarem ahir pel matí, la meva dona em va tenir que avisar d’una tanca que hi tenia al davant al voler esquivar el mal estat del ferm.
Aquesta és l’Amposta que volem? Si més no, és la que tenim!