dimarts, 26 d’abril del 2011

EL TALL DE DISSABTE DE L’EIX DE L’EBRE


Sobre la 1 del migdia, dissabte passat, sortíem d’Amposta en direcció a Beseit i Vall-de-roures. Després de passar el dia pel Matarranya, un dia on hi va haver una mica de tot, ja eren més de les 10 de la nit quan tornàvem a casa.
Abans d’arribar a la torre de la Carrova, vaig veure unes llums blaves. Tot indicava que es tractava de la policia. La sobtada minoració de la velocitat dels cotxes, ens va fer pensar que alguna cosa passava. Abans d’arribar a la torre d’origen templer, a l’alçada de les obres del viaducte del gas que s’està construint, estava tallat el carril de la dreta (segons els sentit de la nostra marxa) i, a la penombra, em va parèixer veure unes màquines asfaltant.
Diumenge al dematí, a l’anar a comprar el diari, em va dir l’ama de l’establiment que, en tancar al migdia, volien anar cap a Tortosa i es van trobar amb la carretera tallada i es desviava el trànsit per Masdenverge i Santa Bàrbara.
Amb totes aquestes dades vaig suposar que, una part per les obres de canalització i per l’altre per les pluges dels darrers dies,s’havia produït un esllavissament de terres que va afectar a la calçada de la C-12 o l’Eix de l’Ebre.