divendres, 8 d’abril del 2011

ELS “CLÀSSICS” QUE VENEN


En el termini d’uns 20 dies, si no hi ha un daltabaix gran, hi hauran quatre partits dels anomenats “clàssics”, es a dir, entre el Barça i el Madrid.
El coixí de 8 punts que té el Barça a la lliga quan manquen 8 partits i vista la trajectòria dels darrers anys, fa pensar que la tinguin pràcticament guanyada. Només circumstàncies extradeportives podrien privar al Barça de la consecució de la tercera lliga consecutiva. Recordo que als anys 80 el Barça anava 5 punts davant a manca de 5 partits. Per aquell temps la victòria valia 2 punts. El segrest del jugador Quini (Enrique Castro) va causar una gran convulsió al vestidor i es va acabar perdent una lliga que, com la d’ara, es tenia pràcticament “al pot”.
L’entorn del madridisme mediàtic (ahir mateix ho deia Tomás Roncero a la SER), s’aferren a que l’any passat l’Inter de Mourinho va eliminar al Barça de la "Champions", tot recordant que, mentre a la fase de la lligueta el Barça va passar per sobre de l’equip italià, al cap d’uns mesos els italians eliminaven al Barça.
Els darrers anys, el Madrid sembla un malalt terminal que vol tenir fe en qualsevol remei que sé li busca. Tot allò que l’enganxi “a la vida” els serà útil, sense analitzar si tindrà o no conseqüències o “efectes secundaris”. Fins ara, per més diners que s’han gastat amb nous jugadors i entrenadors (segons diuen el d’ara és el millor del món), no els hi ha donat resultats.  
Quasi sempre ens en recordem dels resultats i quasi mai com van passar. És cert que l’Inter va poder amb el Barça. Es un fet contrastable perquè forma part de la “petita història del futbol”. El Barça va fer un mal partit a Milà i va perdre. Però al nostre estadi es va aconseguir guanya. Per un raquític 1-0, la qual cosa no servia per a res, però Mourinho (segons diuen el millor entrenador del món –ho recordo-) va jugar renunciant a l’atac i intentant conservar el 0-0 i perdre per la mínima. Fins i tot Eto’o, un dels millors golejadors de la història del Barça, aquell dia va jugar de lateral esquerre!! Amb això queda tot dit.
A la pàgina d’Internet del diari el Punt podeu votar la porra de la final de la copa del Rei del dia 22 a València. Jo ja ho he fet i he pronosticat un 4-1.
I a la "Champions", a doble partit, el Barça haurà de tenir més d’un dia dolent si el Madrid vol passar a la final. No crec que es torni a repetir la història de l’any passat amb l’Inter.
De totes formes, la caverna mediàtica deuen d’estat (ara) la mar de contents pensant que, passi el que passi, sigui quin sigui el resultat de la hipotètica eliminatòria, un equip “espanyol” jugarà la final.

A les darreres hores ha quedat demostrat que els de la capital tenen “la pell mot fina”. Ara resulta que s’han empipat perquè diversos jugadors del Barça protagonitzen un anunci on se’ls veu a tots cinc fent “la maneta”. Si els pica que es rasquin, tu!