dimarts, 10 de maig del 2011

LES MUNICIPALS A AMPOSTA. EL PRIMER DIMARTS DE CAMPANYA AL MERCAT



Tradicionalment a Amposta els dimarts es celebra el mercat setmanal. També, tradicionalment, durant les campanyes electorals els partits polítics aprofiten un dia que moltes ampostines i ampostins surten de casa per mirar de trobar alguna ganga per a fer campanya.
Ara, les obres que s’hi fan davant mateix de l’edifici del mercat on s’està construint un aparcament soterrat, dificulten molt l’accés dels públic en general per aquella zona. Per això, els grups polítics que avui hem acudit per mirar de buscar un lloc on muntar la “paradeta”, hem tingut les nostres dificultats.
CiU s’ha col·locat davant mateix de l’entrada a l’edifici d’oficines i despatxos on hi ha dues entitats financeres. Al seu costat i aprofitant “l’embut” que es feia entre la tanca de les obres i la paret d’una d’aquestes entitats, els de PxC repartien fullets. Just davant de CiU, a l’altre costat del carrer, sobre el canal de la dreta, el PSC donava la tradicional bossa amb les paperetes electorals, globus, caramels i altres objectes sobrants d’anteriors campanyes. Al nostre costat, a pocs metres de distància, els d’ERC també donaven una bossa “d’aire fresc”, de la qual n’era estrella el ventall amb el mateix lema. De vegades, de tant ventar i de tan d’aire, ens arribava alguna ràfega i ens tirava per terra la nostra paradeta. Els hi he tingut que demanar que aturessin l’aire. Finalment els hi he preguntat que si els seu aire era “fresc”, com era el de CiU, viciat, pudent, escalfat, etc. M’han respost que “tancat”. Bé, no ho sé...
Cap a mig matí, les televisions comarcals i la ràdio local s’han apropat per entrevistar als candidats. Així, han fet acte de presència els canals Terres de l’Ebre i Tv On i l’Ebre i Amposta Ràdio.
Pel que fa al nostre partit, hem repartit entre 700 i 800 bosses de material electoral. M’imagino que els altres partits també ho han degut de fer en quantitats similars.