dilluns, 9 de maig del 2011

LES ELECCIONS MUNICIPALS. LA FOTO DEL "SATÈL·LIT"


Convocats per l’Ebre, sota el títol de “Passa el satèl·lit de l’Ebre”, un bon grapat de candidats a les properes municipals de les 4 comarques ebrenques de Catalunya, en hem trobat a l’esplanada que hi ha darrera del pavelló firal de Tortosa per a fer-nos una foto de grup.
En arribar els diferents polítics, ens anàvem agrupant per partits, encara que entre alguns de diferents formacions hi havia una millor sintonia que amb d’altres. Jo per exemple m’he saludat amb candidats republicans con l’alcalde de Deltebre Gervasi Aspa o l’exdirector de serveis territorials d’Ensenyament primer i Cultura després Xavier Vega o el propi candidat a l’alcaldia d’Amposta Adam Tomàs amb qui he comentat el nostre “canvi d’impressions” de nomes fa uns dies en aquest mateix blog i també a l'amic Emili Nieto.
També s’ha apropat a nosaltres la candidata d’ICV-EUA de la Ràpita Empar Pérez. I també a alguns convergents, més aviat pocs, per això.
Certament hi havia molts candidats com els del PSC d’Amposta Antoni Espanya o el de Tortosa Joan Sabaté, de Deltebre José Emilio Bertomeu, el de Roquetes Miquel Castelló, d’altres de CiU, com els també alcaldables de Tortosa i Amposta, tant mateix els d’ERC de les ciutats esmentades, etc. (cito els és importants, ja que d’alcaldes i regidors n’hi havia molts) Però també moltes mancances. Per exemple no he vist els candidats del PP de Tortosa i Amposta (per a continuar amb la mateixa línia), ni el d’ICV-EUA, d’Amposta, ni els socialistes de la Ràpita, Ulldecona, Alcanar, Mora d’Ebre i la Sénia (per posar-ne nomes uns quants)
Amb un sol de justícia, els que hi érem presents demanàvem rapidesa als fotògrafs. “Ara coreus cap aquí, ara els de darrere que s’apropin més...” –ens anaven ordenant-. Finalment ha aparegut el candidat de Tortosa de CiU i tothom ha comprés que el que es pretenia era guanyar temps per a que pogués arribar i sortir a la foto (mai més ben dit) En arribar ell, la cosa ja ha estat un “cosir i cantar” (ignoro si la frase feta en català és del tot correcta)

Quan ens en anàvem a agafar els cotxes per a tronar cap a les nostres respectives destinacions, encara hi havia que arribava, col l’alcaldable del PSC de Paüls Gerard Gracià a qui suposo li ha passat factura la seva inexperiència en aquests temes. 
Entre els assistents no vull oblidar-me de Genoveva Margalef i Josep Maria Lleixà, tots dos candidats pel PSC al Perelló i Mas de Barberans respectivament.