dimarts, 16 d’agost del 2011

AVUI, 16 D’AGOST. LA FOTO QUE NO PUC MOSTRAR-VOS I D’ALTRES COSES


Ahir, dia de la festa gran de la festa major, va tocar, com tots els anys, dinar familiar. Hi érem quasi tots. Dels habituals només faltaven el filla gran i la seva parella que havien marxat de càmping al Port de la Selva.
Ja sabeu que no acostumo a parlar de mi, ni de la família, però el que vull contar-vos m’ho ha dir ahir mon cunyat i d’aquí el preàmbul.
Sembla ser que l’altre dia, als bous, hi va fer entrada el camió que porta el bestiar. Al vehicle s’hi podia llegir: “Transporte de animales vivos” (així, en castellà) i a sobre hi anaven el “sinyó ancalde”, Pere Vidal i “l’il·lustre” delegat del govern Xavi Pallarés. Mon cunyat, afortunadament (!) no té mòbil i, per tant, no va poder-los fer la foto. Una foto que, sense cap mena de dubte, ja us l’hauria mostrat ahir mateix, sense perdre més temps. Llàstima!
He de fer una rectificació. L’altre dia us deia que les havaneres havien desaparegut del programa de festes. No és cert, simplement van canviar de dia. Es faran aquesta nit a 2/4 de 12 al recinte del ball, es a dir, al pàrquing de les antigues piscines, però no actuarà la colla “habitual”, sinó el grup Olla Barrejada.
El que sí que ha caigut del programa de festes és el teatre. D’acord que una obra de teatre feta a un recinte obert, no és el millor espai per a fer-la, però si tenim en compte que també ha desaparegut del “mapa” el cicle de teatre i dansa, sembla ser que aquest any (al menys de moment) a Amposta no es farà cap obra de teatre. Ho sento per aquells incondicionals “teatreros” que solien anar, com jo, a aquests tipus de representacions.
Anit ens varem aproximar al ball. Només hi estiguérem una estona per a comprovar dues coses: que el recinte no està tant malament (a pesar de les veus crítiques) i la baixa qualitat del conjunt musical que tocava.
Abans del ball varem passar pel recinte del castell on hi havia (com cada nit) festa alternativa. Un grup de joves “indignats” organitzen actes per a tots aquells que es vulguin apropar. També disposen de barra per a dispensar begudes.   
Aquest matí s’ha celebrat l’anomenada Marató Popular guanyada per l’atleta de la Galera Lluís Sales (avui ja us en he fet un tast i demà penjaré la majoria de les fotos que he fet) Cal destacar l’absència de Xavi Queral, durant molts d’anys guanyador de la prova i la presència de Rogelio Martín que també la guanyava tots els anys allà per la dècada dels 90. I una altra absència destacada, la del “sinyor ancalde”. Recordo que fa dos anys no l’esperaren a l’entrega de trofeus i el cabreig va ser considerable. Aquest any ningú l’ha excusat.  
Avui el Periódico parla de les rotondes que hi ha a Catalunya. Segons diu, una cada 4,5 Km. Es clar que això és de mitjana. Sortint d’Amposta cap a la Ràpita, en mig quilòmetre aproximadament, n’hi ha 4! Alguna d’elles sembla una antiga moneda de 25 pessetes. Recordo que fa uns anys, quan encara s’usava la pesseta com a moneda de curs legal, amb 7 o 8 monedes de 25 (de les foradades, ja que són les que més s’hi assemblen a les rotondes) dibuixava gràficament el mapa d’Amposta. Ara me’n farien falta unes quantes més. Em sembla que n’hem fet un mal us. Quan la setmana passada varem anar a Barcelona amb l’autocar de la Hife, vaig pensar en els renecs que deuen de soltar (encara que sigui internament) els xofers quan passen per allí. Per a “donar-les” solen pujar la roda del darrere per sobre, perquè no hi ha espai material. I fins i tot, dintre d’uns anys, es tindrà que treure algun arbre, ja que els autocars i camions rascaran amb les seves branques.