dimarts, 2 d’agost del 2011

AVUI, 2 D’AGOST


Aquest matí  m’he trobat amb menys cotxes per la carretera. Un jove conductor, d’aquells que porten la “L” al darrera del vehicle ha estat a punt de provocar un accident al avançar-me i ràpidament tancar-me perquè una mica més avant (abans d’arribar a la torre de la Carrova) havia un cotxe que girava a l’esquerra la qual cosa ha provocat que els cotxes del darrera frenessin. El jove conductor, amb això no n’ha tingut prou i anar fent avançaments “molt justos” als altres cotxes.
Llavors me’n he recordat dels radarsque es van posar ahir en funcionament. A les nostres comarques se’n van col·locar 2, un a Amposta (a la N-340) i l’altre a Xerta (a la C-12), tal i com s’anunciava a la premsa d’ahir. I jo pregunto? Els radars són per a dissuadir els conductors per a que no corrin tant o són simples mesures recaptatòries? I és que l’actual govern tripartit (CDC + UDC + PP) fa pocs dies n’ha retirat uns que hi havia a l’entrada de Barcelona i que va col·locar l’anterior govern d’Entesa perquè “només tenien afany recaptatori”. Sí no és així, perquè ara, en temps de crisi, el govern presidit per Arturo Mas, en lloc de posar 30 radars més a les carreteres catalanes no destina els diners en una altra cosa? Si fins ara no han estat necessaris, bé s’hauria pogut esperar uns anys més a col·locar-los... Cert?
Mentre, per la ràdio, ara escolto Ona Catalana perquè la Cadena SER ha “desaparegut del dial” (la programació és la mateixa) estava escoltant un anunci d’una assegurança de vida d’una entitat d’aquelles que ha sorgit de la fusió de diverses caixes. A l’enunciat es parlava de que “si es contractava ara, en sortien dos mesos gratis”. Acabava dient que “l’oferta era vàlida fins el 31 de juliol” (?!) Però si avui som a 2 D’AGOST!!
Quan manquen pocs minuts per a les 8 s’efectua una desconnexió des de Ràdio Barcelona y passen a donar els titulars de les principals notícies de la demarcació des de Ràdio Reus.  Un dels titulars deia que “La Federació d’AA.VV. de Reus havia demanat a l’ajuntament d’endurir les sancions per als incívics que embrutessin la via pública”. Personalment és una mesura en la que estic molt d’acord. La qualitat de vida dels ciutadans comença per tenir uns carrers i places nets que et permetin gaudir més d’aquests espais.
Finalment he arribat a Tortosa que, com em va passar ahir, he tornat a trobar dificultats per aparcar. Finalment l’he deixat al sol. Si durant els propers dies continua així m’hauré de repensar en deixar el cotxe davant l’institut, ja que ara que no hi ha classes sempre queda alguna plaça buida.