dimarts, 23 d’agost del 2011

AVUI, 23 D’AGOST


Us deia ahir que diumenge, “oficialment” s’havien acabat les festes major d’Amposta. Els focs tenen l’honor de considerar-se el final de la festa, encara que després hi pugin haver-hi d’altres, com ara el ball.
Però la “festa” continua. Com ja ve sent habitual a les darreres dècades els 2 o 3 dies després encara es fan bous a la plaça. Així va fer-se ahir i, sembla, va ser la nit amb més incidents. De les 4 o 5 enganxades que hi va haver, una, la que va patir una noia, va ser la més greu. Sé la van d’haver d’emportar amb l’ambulància per a ser atesa a urgències. Arran d’això van parar els bous. Sembla ser (segons em deien aquest mateix matí) que està fora de perill.
Avui, quan he tret a passejar a la gosseta, m’ha cridat l’atenció uns petits papers quadrats, una mica més grans que una targeta de visita. Se’n veien pels carrers, dintre dels portals, etc. Eren d’una empresa de Tortosa que compra or. Em sembla que aquesta no és la millor manera de fer publicitat i caldria una ràpida resposta per part de la Regidoria de Governació a totes aquelles empreses que, com aquesta, incompleixen les ordenances municipals. 

Els locals especialitzats en comprar or sempre han proliferat en èpoques de crisi. Sempre hi ha gent disposada a fer negoci i, si cal, “reinventar-se” segons la situació. Durant els anys del boom immobiliari, a pobles com Sant Carles de la Ràpita, hi van arribar a haver més immobiliàries que bars. També moltes oficines en tramitació de préstecs. Aquestes darreres i la majoria d’immobiliàries han acabat tancant.
Què us sembla si us dic que per una vegada (i sense que serveixi de precedent) estic d’acord amb Xavier Garcia Albiol, l’alcalde de Badalona del PP? Força increïble, oi?
Avui he llegit al Periódico la següent titular: “Badalona busca un càstig ‘exemplar” per a un vàndal”. I subtitula: “Garcia Albiol afirma que traurà les ajudes locals a un noi que va destrossar 33 vehicles”; “Vol demostrar que cometre delictes a la ciutat ‘pot sortir molt car’”.
Personalment crec que caldria prendre mesures així per a tots aquells vàndals o delinqüents habituals. Ja que la justícia, de vegades es veu incapaç d’actuar, des de les administracions (ja sigui la local com aquest cas o bé l’autonòmica o nacional) els hi  poguessin retirar els ajuts públics.
Diumenge parlava amb “tot un personatge” d’Amposta que em deia que cada vegada que li posen una multa els hi pregunta directament si “estan tontos”, ja que ell és pensionista i no li poden embargar el sou. Raó no li falta, però segur que en un moment donat acabarà acudint a les administracions per tramitar nos ajuts, ja sigui per l’habitatge, per al transport o per qualsevol altra cosa. Llavors sé li hauria de recordar que va quedar a deure milers (ell mateix ho va admetre) d’euros en sancions administratives per delictes o faltes.