dilluns, 8 d’agost del 2011

AVUI, 8 D’AGOST

Deixarem un dia més l’economia de banda. Que si l’Ibex puja, que si la prima de risc baixa...
Al diari he llegit dos notícies que m’han cridat l’atenció per sobre de la resta i us les vull explica.
La primera política. Titular llegir al Periódico de Catalunya: “Besagoiti creu que Rajoy negociarà el final d’ETA”. No hi ha res que us hagi cridat l’atenció? “Negociarà”, es clar, aquesta és la clau. No ha acusat sempre el PP que el PSOE negociés amb la banda terrorista? No han dit sempre els del PP que ell no negociarien mai? No s’ha dit sempre que s’havia d’acabar amb l’ETA sense negociacions? Qui ho entengui que en compri! Evidentment el PP fa una política anti-socialista. Els és igual el que diguin, què després es puguin desdir... Els hi és ben bé igual la calumnia o la mentida. La seva estratègia és de desgast a l’actual govern. Punt i final.
La segona esportiva. Aquesta l’he escoltat a la ràdio i després l’he confirmat (si és que podia tenir dubtes) a la pàgina d’Internet del Periódico. Les declaracions les ha fet el pretès fitxatge estrella delMadrid, Neymar: “El Barça és el millor equip del món”. I també ha dit que tenia el millor jugador del món, evidentment, Leo Messi. O no vol anar al Madrid i vol fer mèrits per a jugar al Barça o acaba de tancar la majoria de les portes del club blanc. De totes formes recordo que Özil també va fer unes declaracions similars i que fins i tot van continuar penjades de la seva web després d’haver fitxat pel Madrid.
Acabaré amb una imprudència que he vist a Amposta. A la punta del carrer on vist, pareix que vulguin acabar una obra d’aquelles que fan quedar inacabades quan la crisi de la construcció fa afectar a quasi que tots. Els treballadors anaven tots sense casc al cap. Jo vaig treballar a la construcció els anys 76 i 77 (ja ha plogut!) i a l’obra tothom portava el casc. No fa gaires dies vaig parlar amb un veí que treballa d¡encarregat a obra pública que s’està fent prop de Tarragona i entre les coses que em va dir una va ser: “Jo ho tinc clar, a l’obra no entra ningú sense casc!”
De vegades les negligències s’acaben pagant.    

(l'acudit és de KAP, a la Vanguardia)