dimarts, 9 d’agost del 2011

AVUI, 9 D’AGOST


Les notícies econòmiques segueixen sent dolentes. La por d’una nova rescissió fa que les borses tinguin significants i generalitzades baixades. Pel mateix motiu s’abaixa el preu del barril de cru i està sobre els 100 dòlars. En principi per a mi això hauria de ser una bona notícia, però em temo que a les benzineres aquesta baixada tindrà poc efecte.
A Itàlia, un dels països cap on la UE i l’OCDE miren amb lupa, els empresaris han comprat deute per mirar de calmar els mercats. Encara no he llegit que els empresaris espanyols facin el mateix.
A Madrid les declaracions que fa ver eljugador brasiler Neymar no han caigut gens bé. Ahir en parlava. Va dir que el “Barça és el millor equip del món i Messi també és el millor jugador del món”. L’entrevista li van fer des de la pròpia FIFA, per això no es pot dir que el periodista va tergiversar les declaracions.
A Catalunya, i dintre de l’apartat de futbol avui juga un Espanyol Barça “descafeïnat”. A les televisions insisteixen en dir que es tracta del “primer derbi” de la temporada, però no és cert. Un Espanyol amb baixes, però amb la majoria de jugadors del primer equip, s’enfronta al filial del Barça o sigui al Barcelona Atlètic i en aquest cas tampoc estan els seus millors jugadors ja que n’hi ha que estan jugant el mundial sub’20. Als jugadors del primer equip ni estan ni se’ls espera! I és que el Madrid Barça de diumenge és un partit massa important per arriscar-se a que avui juguin els pocs jugadors que no han de jugar amb les seves seleccions nacionals partits aquests dies. Potser caldria estudiar que és el millor per a la Copa Catalunya. Però em temo que tal com estan els calendaris, sempre serà un torneig menor i les dates, mal que ens pesi, inoportunes.
Anit, la meva dona i jo varem anar a fer un tomb per la “Capital Comercial de les Terres de l’Ebre”. Encara hi ha llocs on pinten el “logo” al terra reivindicant la condició. Ho vaig veure al carrer major, quasi damunt del canal de la dreta. Per fomentar el comerç local calen unes altres mesures. Els cilindres dels fanals i les pintures sobre les voreres, no ompliran (ni ajudaran a omplir) els calaixos dels comerciants. Potser es tracta de tenir ocupats a gent de la brigada. Si és així... 

També, des de fa uns dies, membres de la brigada municipal, van deixar les gàbies on s’amaguen els valents toreros quan se’ls hi apropa el bou. Per aquests carrers s’ha de fer el bou embolat de divendres i també els bous de carrer programats durant les festes.
La circulació segueix fatal. Són molts els conductors (i conductores) que no tenen ni civisme ni respecte cap els altres. Aquest matí, mentre treia a passejar a la gosseta, estàvem passant pel pas de vianants que hi ha a l’avinguda Catalunya entre el carrer Cervantes i Velázquez. Mentre el cotxe conduit per una persona gran que venia del carrer Cervantes i que volia continuar per l’avinguda Catalunya s’ha parat al mig de la carretera i m’ha deixat passar, un tot terreny conduit per una noi i que pujava per l’avinguda, ha esquivat el cotxe i ha continuat el seu camí. Son moments d’aquells que agradaria captar-los amb una càmera i poder-los mostrar després.