diumenge, 7 d’agost del 2011

AVUI, DIA 7 D’AGOST


M’heu de perdonar, però ahir em vaig deixar un tema força controvertit i que genera un gran debat. Jo mateix n’he parlats algunes vegades i amics meus com l’Emili Nieto, també: les plaques de les matrícules.
El diari Público, en el seu especial per a Catalunya Públic, titula així: “La ‘guerra’ de les matrícules, a l’espera del mapa del 20-N”. A l’article, signat per J. Ramón González Cabezas es parla dels adhesius “CAT” i entre d’altres coses hi diu que Jordi Pujol, l’any 2000 en fa encarregar 2.000 per a la flota oficial de vehicles de la Generalitat. També fa comparatives amb diversos països d’Europa, entre ells França on les matrícules, com ja he dit més vegades, porten el distintiu del departament, l’equivalen a la província espanyola. Recordo per exemple que quan amb mon cosí Gerard visitàvem el cementiri del que va ser el camp de concentració de Vernet, prop de Pamiers (l’Ariege), va arribar un altre cotxe que, segurament hi devia de tenir algun familiar enterrat. En veure la matrícula, mon cosí va dir: “Aquests han vingut de lluny, de la Picardia. A Espanya, si no veus les dades del concessionari que tel ha venut, difícilment pots saber-ne la procedència del vehicle i de vegades ni això és fiable.
Ara si, un tema d’avui son els resultats de la pretemporada del Barça i del Madrid. Al quiosc on compro habitualment la premsa els caps de setmana, he tingut l’oportunitat de veure les portades dels quioscs de la “central lletera” i tot és eufòria, ja que el Madrid ha fet una pretemporada immaculada, es a dir, ha comptat amb victòries tots els seus partits i a sobre, golejant. Molt diferent a la del Barça que ha empatat 1 partit i n’ha perdut 2 (aquests en la seva gira pels Estats Units) Mentre els uns (els blans) poden pecar d’excés d’optimisme, els altres (els blaugranes) ho poden fer d’excés de pessimisme. Per a mi totes dues coses són dolentes i cal esperar que la lliga estigui una mica avançada en el seu calendari per a poder veure el potencial de tots dos equips.
Mireu, la majoria de partits que ha jugat el Barça, guardiola ha fet jugar a jugadors del filial (el Barça Atlètic) i, fins i tot, jugadors que encara es troben en edat juvenil con Deulofeu, un jugador que sembla que pot anar per a figura. Amb el Barça, jugadors com la seva màxima estrella Messi, encara no ha debutat. Tampoc ho ha fet el fins ara únic gran fitxatge, Aléxis Sánchez. Altres jugadors titulars indiscutibles la temporada passada com Álves, Mascherano i Adriano. Per no parlar de Xavi i Puyol...
Per tant, el Barça encara està immers en plena pretemporada i ha d’anar adquirint la forma poc a poc. El primer gran compromís el tindrà el proper cap de setmana precisament contra el Madrid. Ni llavors es podrà avaluar encara l’autèntic nivell dels dos màxims aspirants (un any més!) de la lliga espanyola i, també de la Champions.
Per cert, jo sóc dels que dic que no fitxaria a Cesc. I ho dic així perquè hi ha més gent que ho pensa. I encara més, tot i renunciar al fitxatge del jugador de Vilassar, trencaria relacions amb l’Arsenal per la seva actitud. Recordo que al juny tot semblava indicar que Wegner havia accedit finalment a traspassar-lo i així li va prometre al jugador català. Els temps ha demostrat que tot es tractava d’una estratègia més per part de l’entrenador francès de l’equip anglès.        

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

Suposo que vols dir que no fitxaries Cesc....

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Evidentment, ha estat un lapsus, ho canvio.