dilluns, 15 d’agost del 2011

HISTORIETES DE L'AMPOSTA PROFUNDA II


M’explicaven l’altre dia que al mercat municipal es traspassava una parada. De fet ja fa un parell d’anys que va “penjar” el cartell a l’efecte.  A ningú sé li escapa que l’activitat econòmica dels mercats minoristes no està per a “tirar coets”.  Finalment varen sortir uns interessats en comprar la parada d’un poble del costat.
Els propietaris havien de demostrar als interessats que el negoci estava en ple rendiment per a poder cobrar el traspàs desitjat (segons sembla la xifra que demanaven era superior a 30.000 euros) Per a poder-ho fer, van idear una estratègia digna de l’estafador més hàbil: van entregar una quantitat de diners (als voltants de 40 euros) a una sèrie d’amics i coneguts per a que el dia que anessin els compradors, aparentés que el negoci anava “vent en popa”.
Mentre hi van ser els compradors, les hipotètics clients no paraven d’arribar i omplir les seves bosses de gènere. L’engany estava servit. Evidentment, el traspàs es va acaba consumant.
Una vegada els nous propietaris van fer-se càrrec del negoci, se’n van adonar que la realitat o era la que els altres els havien fet veure. Ja era tard.
És com la faula de "l'ase extraordinari”.

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

Dos coses.
Una, sent un mercat municipal, amb concessió publica, es pot fer pagar traspas ?
Segona, els futurs para-distes ho tenien més fàcil: nomes calia que demanessin les factures dels proveïdors de l'ultim mes. Ja no m'atreveixo a dir la recaptació diària.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Primer, Sí que es pot traspassar, dintre d'uns límits establers pel propi Ajuntament, però a l'hora de la veritat ningú els respecta i des del consistori tampoc s'esbrina res.
Segon. No tothom sap això. Avui en dia hi ha gent desesperada mirant de trobar algun "curro". Si t'ensenyen una cosa que, aparentment, funciona, perquè dubtar.