dimecres, 3 d’agost del 2011

MAÇANET DE CABRENYS

Maçanet de Cabrenys és un municipi de l’Alt Empordà fronterer amb l’estat francès. Durant l’excussió que férem amb mon cosí Miquel on visitarem llocs històrics de l’exili espanyol cap a França i d’altres llocs d’interès, la nostra destinació a l’hora de l’àpat ens aproparem al municipi abans esmentat on hi ha el restaurant “la quadra2 que mon cosí i la seva família solen freqüentar.
Tot arribant Miquel em va explicar l’acudit que sé sol contar del poble. Diu que en temps de Franco com va passar a d’altres llocs amb noms catalans o grafia catalana van canviar-li el nom (sempre he pensat que Tivenys no van saber com canviar-lo) El nou nom seria “Demasiado Limpio de Cabritos”. Evidentment es tracta d’una broma.
Del poble cal destacar la societat de “Socorros Mutuos la Unión Massanetense: Protectora de los pobres” (tal i com figura al rètol de l’entitat. Sembla ser, pel que em va explicar Miquel que les mútues sanitàries eren (i són) força comunes per aquell territori. L’edifici és d’estil modernista. Davant mateix hi ha una llarga barra de ferro on, a la part de dalt hi ha una nansa i la base és de pedra. Diu la llegenda que és la massa de Roldan, l’heroi francès que en un moment de la batalla la va llençar i va arribar fins allí.
De la visita n’he fet el següent reportatge fotogràfic.