dimecres, 21 de setembre del 2011

BURRADA


Un filòleg definiria burrada com “una acció feta per burros” o bé “com una manada de burros”. La realitat no s’allunya molt d’aquestes dues definicions.
Quan un grup de persones, membres d’una “Real Federación” es reuneixen per a prendre una decisió totalment inversemblant i difícil, molt difícil d’entendre.
La RFE de Futbol, davant de la situació creada pel FC Barcelona de no poder jugar una eliminatòria de la Copa del Rei que s’hauria de jugar la setmana després del pont de la Constitució (concretament el 14) perquè estarà jugant el mundial de clubs al que té dret per ser el campió d’Europa, no se’ls acut una altra cosa que fer jugar dita eliminatòria el dia 16 de novembre, tot just el dia següent d’un partit amistós de la selecció espanyola, per ser una data establerta per la FIFA per a jugar les seleccions estatals.
Si el marquès del Bosque convoca als 8 o 9 jugadors del Barça que acostuma a cridar, més els altres jugadors de Barça que marxaran a jugar amb les seves pròpies seleccions, resultarà que Guardiola no podrà fer l’equip. Tal i com va dir ahir el tècnic del Barça, no l’importaria jugar el partit de Copa del Rei amb els jugadors del filial, però les normes de la RFEF no permeten jugar més de 4 jugadors de categories inferiors (filial o juvenil) Per tant, amb els que quedaran del primer equip (normalment 4 o 5, no més –si és que algun d’ells no està lesionat-), més els 4 del filial, ni de lluny Guardiola podrà conformar un equip.
Ara per ara només hi ha dues solucions. Què la RFEF rectifiqui i busqui una altra data, la qual cosa és difícil, perquè el calendari “futbolero” està molt atapeït o que del Bosque no convoqui els jugadors del Barça, per la qual cosa, la selecció perd “catxé” i no és tant “atractiva” per al públic en general.
Sospito que serà la segona solució la que s’adopti, ja que no crec que sigui gens difícil convèncer a del Bosque per a que no convoqui als Valdés, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Piqué, Pedro, Thiago i Villa (crec que no me’n he deixat cap), però abans d’anunciar-ho s’hauria pogut parlar amb el seleccionador per a no crear incertesa.
Si Guardiola va parlar com ho va fer a la roda de premsa és perquè, fins ara, ningú els hi ha assegurat que del Bosque acabi per no convocar els jugadors del Barça. D’haver-ho fet, les paraules de l’entrenador haurien estat diferents.