dimecres, 5 d’octubre del 2011

L’ARMARI



La casa del senyor Pasqual, que així és com sempre s'ha conegut a la Galera, és una casa pairal construïda després de la Guerra Civil; la façana principal dóna al carrer Major i la part del darrera a una de les poques places del poble.
Després de gaire bé un any d’obres de rehabilitació, arriba l’hora de desprendre’s de tot allò considerat inútil per a que el seu lloc pugui ser ocupat per altres mobles i objectes de decoració molt més actuals.
A l'habitació del final del passadís hi ha un armari que porta dècades tancant. Quan la iaia de Cinta (l’encarregada de tenir la casa endreçada per a quan venen els actuals propietaris que viuen a Benicarló) se’n ocupava, ja hi estava i, ni davant de les insistents súpliques de la xiqueta per a que li deixés veure el contingut, havia acceptat obrir-lo, excusant-se de que la clau la tenia la senyora "ben amagada".
Ara, havia arribat l’hora de fer-ho i mirar-ne el contingut. Però ningú podia aventurar que a dintre s’hi amagava el secret de la família.