dimecres, 2 de novembre del 2011

COMPARACIONS DES DE MADRID


Al partit d’anit, contra el Viktoria Pilsen, Leo Messi, el millor jugador del món, va fer el gol 202 amb el Barça amb només 24 anys i poc a poc s’apropa al rècord històric de Cèsar, jugador de la dècada dels anys 40, que en va marcar 235.
Però des de Madrid li volen treure importància i recorden que Cristiano Ronaldo amb només 2 temporades, n’ha fet 100.
Dir això és, com a mínim, no explicar-ho tot. Si Leo Messi és el millor jugador del món (hi ha molt pocs entesos del món del futbol puguin negar l’evidència), Cristiano Ronaldo és, possiblement, el segon millor jugador. Però mentre Messi és humil i un jugador més a l’equip, Ronaldo és un megalòman a qui li agrada més que l’equip jugui per ell que no ser ell qui jugui per a l’equip..
Mentre el Madrid va fitxar a Ronaldo del Manchester Unitet i va pagar per ell el mòdic preu de 95 milions d’euros (xavalla si ho comparem amb el deute grec), Messi va ser fitxat quan era un xiquet i format com a futbolista i com a persona a can Barça. La contraprestació que va rebre la família de Messi pel fitxatge va ser al pagament d’un tractament de creixement, ja que el jugador era molt petit físicament parlant.
Cristiano Ronaldo va arribar al Madrid sent una estrella mediàtica del futbol (havia guanyat la pilota d’or com a millor futbolista del món), mentre que Messi, fa 8 anys, quan va començar a jugar amb el Barça, va anar entrant a l’equip de forma progressiva, poc a poc, per acabar de formar-se. Els primers anys no era un golejador nat; sempre es parlava que li faltava acabar les jugades, que li faltava el gol. No obstant, ell solet va poder empatar un partit que el Barça perdia contra el Madrid a casa per 0-3. Va ser un dels seus primers hack tricks (segurament que el primer amb el primer equip)
Ara la capacitat golejadora de Messi ningú la posa en dubte. Però és que a més, és un gran assistent (la darrera passada de gol) i si ha de baixar a defensar, no té cap problema en fer-ho.
I quan no té un bon dia, Messi ho segueix intentant una vegada i un altra, amb motivació. En canvi Cristiano sé sol desinhibir del joc de l’equip.
Finalment, és difícil veure a Messi empipat i insultant a rivals i públic, mentre que Cristiano té el seu historial ple d’insults i sortides de to (de vegades amb dures entrades als seus rivals) La darrera, recordem-ho, el passat diumenge al camp de la Reial Societat on, quan marxava als vestidors va enviar a la merda a l’afició donostiarra.
Que els del Madrid es quedin amb Cristiano Ronaldo (què va més amb el seu caràcter) que els del Barça ja en tenim prou amb Messi. I què ens duri molts d’anys per a poder-ne gaudir!!