divendres, 18 de novembre del 2011

CRÒNICA ELECTORAL DEL DIA 18-11-2011. LA QUE ENS VE A SOBRE!



Va xiquets què això s’acaba! Aquesta nit a les 12 es tancarà la campanya electoral, demà jornada de reflexió, diumenge a votar i dilluns uns “sol esplendorós il·luminarà tota Espanya”, mentre a Portugal, Grècia i Itàlia hi seguiran havent turmentes amb  forta descàrrega d’aparell elèctric...
Potser estaràs amb mi en que això dels sol radiant a partir de dilluns és una fal·làcia. O potser hi estaràs d’acord. No ho sé. Però el cert és que molta gent ho està esperant així des de fa molts mesos. Aquest mateix estiu m’ho va dir l’amo d’un conegut restaurant de Vinaròs i ahir li vaig escoltar dir a un altre empresari del mateix sector. Ahir els de “l’Intermedio de la Sexta” volien entrevistar al propietari del rostidor Guadalmina de Marbella que no va voler complir amb la llei del tabac, el qual, i de males maneres, va rebutjar ser entrevistat perquè el programa del Gran Wyoming (i cito literalment) “és un programa de merda”. Resulta que el personatge en qüestió, dilluns, convida a la seva clientela a dinar de franc i els recomana portar un cigar (‘puro’) de casa.
Si, finalment, els resultats són els que prediuen les enquestes, diumenge hi haurà un tsunami que cobrirà tota Espanya encara més de color blau. I és que, des de la mort del dictador mai ningú havia acaparat tant de poder com el que tindrà el PP a partir de dilluns. Al govern de l’Estat sé li ha de sumar el de la majoria d’autonomies on governen (només unes poques no estan en mans dels populars), bona part dels ajuntaments i la majoria dels grans i, per extensió, la majoria de les diputacions i altres organismes menors.
Però això no serà tot. En tot estat de dret hi ha tres poders: executiu (govern de la nació), legislatiu (parlaments) i judicial (jutges i magistrats) És evident que el PP controlarà els dos primers, però també el tercer. Desgraciadament, els jutges progressistes no són majoria i si durant l’època del mandat socialista ja controlaven el poder judicial (bloqueig a la renovació del Tribunal Constitucional, per posar un exemple), ara també acabaran controlant tots els òrgans d’aquest tercer poder. Qui en dóna més?
Com he dit al començament, demà és la jornada de reflexió. Segurament la majoria tenen el vot decidit, però els que encara estan indecisos farien ver de reflexionar sobre la que ens arriba. De no fer-ho, potser els ho caldrà fer d’aquí uns mesos, però per a llavors, desgraciadament, serà massa tard i ja no valdran lamentacions. 

(L'acudit gràfic és del mestre Ferreres al Periódico de Catalunya)