dimarts, 29 de novembre del 2011

EL TERRITORI DEL SÉNIA A DESCOBRIR CATALUNYA


Tal i com us vaig anunciar ara fa aproximadament un mes al Facebook, la revista Descobrir Catalunya dedica un reportatge a les oliveres mil·lenàries del territori del Sénia sota el títol de “El secret de la longevitat”. El reportatge el signa Oriol Margalef i les fotografies són de Mariano Cebolla, el fotògraf de Deltebre que tan bé sap captar les imatges del nostre territori. A casa tinc el Delta de l’Ebre i els Ports de Beseit, dos extraordinaris llibres de fotografia de Mariano Cebolla.
Per tant, no cal insistir més, les fotografies que il·lustren el reportatge les trobo d’una bellesa exquisida i molt encertades. A més hi surten un galerenc i una galerenca: Lluís Porta, l’actual responsable de la finca de l’Arion, on hi ha una concentració més gran d’oliveres monumentals i Pepi Cid, la gerent de la cooperativa de segon grau que formen, entre d’altres, les cooperatives d’Ulldecona (terme on està la finca de l’Arion i on hi ha moltes més oliveres mil·lenàries) i la Galera, el poble d’on són els propietaris de la finca esmentada.
Per tant, només en queda dir-vos que si podeu compreu el número d’aquest mes de desembre de la revista Descobrir Catalunya, ja que és un document per a conservar.