dilluns, 14 de novembre del 2011

LA CRÒNICA ELECTORAL DEL DIA: CIU GUANYA A CATALUNYA



No sé si la vostra percepció és la mateixa que la meva. Quan vaig per Amposta o em desplaço per les poblacions veïnes, arreu on vaig veig banderoles i pancartes dels partits polítics i coalicions que es presenten a les properes eleccions de diumenge.
Al carrer, sense cap mena de dubte guanya CiU per golejada. Han col·locat banderoles fins i tot a pobles petits com Masdenverge i pancartes a pedanies com Vinallop, on no se’n veu de ningú més. També han contractat tanques i cartelleres de parades de bus.
Les banderoles de CiU, a sobre, estan personalitzades, es a dir, a cada província “acompanya” a Duran i Lleida el cap de llista respectiu. A Barcelona el “pigall” d’en Duran és Mas. També s’han fet cartells amb els candidats el Senat. A Tortosa per exemple es pot veure al seu alcalde en primer terme, com a cap de llista a la cambra alta que és. Curiosament a Amposta no he vist cartells del Senat. Serà per alguna cosa?
El segueix de lluny el PSC. Si bé hi ha diversitat de banderoles i pancartes, l’única candidata que hi surt és la Carme Chacón. A poblacions com Ulldecona també n’hi ha, però a Santa Bàrbara només si veuen cartells i, això sí, moltes pancartes reciclades d’altres comicis. Aquí els amics Fernando i Joaquín fan molta feina, encara que normalment, els serveix de ben poc.
A Amposta s’hi veu també cartells del cap de llista local per ERC Adam Tomàs, la qual cosa em porta a deduir que també a Barcelona, Girona i Lleida s’han fet cartells amb els diferents caps de llista. En canvi no n’he vist del PP (no descarto que hi puguin haver cartells per llocs estratègics de la nostra ciutat, però no els he vist. En canvi si que he vist banderoles a Tortosa amb dos tipus de fotos: les que hi surt el seu líder nacional, es a dir Mariano Rajoy i amb el cap de llista er Tarragona i regidor de la capital provincial Alejandro Fernández (a les municipals hi posaven: “Alé! Alé! Alejandro!” (o alguna cosa així)
A partir d’aquí, els altres partits, ICV-EUA, PxC, PCPC, etc. S’han limitat a fer cartells de paper (com s’han fet tota la vida...) i pancartes.
El tema pancartes no deixa de ser curiós. Hi ha llocs on és habitual col·locar-les com l’entrada pel Grao o el pont que creu la C-12 pel camí de les Comes, a tocar de l’Amposta Park (abans col·legi Cervantes) Hi ha molts llocs prohibits, com per exemple, la passarel·la de vianants per sobre de l’avinguda de Santa Bàrbara, a tocar del CAP i de costat a costat de carrer, d’arbre a arbre, etc. En canvi, quan aquestes pancartes són institucionals o d’una altra mena (actes organitzats per entitats, associacions de veïns, anunciant bodes, etc.), es poden posar que ningú diu res ni les mana treure-les. Però cuita que no siguem els socialistes qui les col·loquem!!  


2 comentaris:

Cati Brusca ha dit...

Divendres, vaig anar a l'Aldea , i si que me vaig fixar que hi havien moltes banderoles de CIU , no tantes del PSOE, i la veritat que de la resta dels partits no vaig vore, poder algunes del PP, molt escampades.
Tu creus, que això significa que a Catalunya guanyaran?, o que si més no serà un rifi-rafe?. Sé que guanyara el PP i per majoria a Espanya, però tinc l'esperança que a casa nostra, com sempre guanye PSC-PSOE, vols dir que deixarem de ser roigets !!.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Cati, quan dic que "guanya", no vull dir que "guanyarà". "Guanya" en presència al carrer. Tenen més diners i es nota.