dijous, 17 de novembre del 2011

LES FOTOS DEL DIA: LA TORTOSA LLETJA

Primer que tot mireu aquesta foto. Es tracta del carrer Ulldecona del barri de Ferreries de Tortosa, cantonada amb el carrer de la Ràpita. Vist així ningú diria que, cap a l'altre costat, a molts pocs metres està l'Administració de l'Agència Tributària, segurament que, amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, les oficines més visitades de Tortosa, sobre tot durant els mesos de maig i juny que és quan es presenta la renda. Després de la casa de color salmó estaria "la Casota", una de les primeres cases del barri.











Aquesta zona de Ferreries és, a la meva manera de veure-ho, de les zones més lletges de Tortosa. Una zona on no hi ha pràcticament comerç. Certament a una de les fotos es veu un supermercat, però és la part del darrere, ja que la porta principal dóna a l'avinguda de l'Estadi. Antigament hi havia mols tallers que manipulaven el ferro (d'aquí el nom del barri), alguns es van reconvertir en taller mecànics, però poc a poc van tancant o traslladant-se de lloc. com per exemple la Citroën. També hi ha alguna botiga de recanvis, però poca cosa més.
Els cotxes s'han fet els amos dels carrers. És difícil poder aparcar, per això s'aparca sobre la vorera o al mateix xamfrà.
Són uns carrers on viure és molt poc atractiu. A alguns no hi ha cap vivenda o, si la hi ha, dóna a l'altre carrer que tampoc és una meravella.