divendres, 11 de novembre del 2011

ONCE DEL ONCE DEL ONCE



Aquesta nit dotze persones se’n aniran més riques a dormir (si és que no comparteixen el cupó de l’ONCE amb ningú, es clar) Però de les 12, una molt més, moltíssim més!
I és que avui, el nostre calendari senyala una data d’aquelles difícils de repetir i oblidar, sobre tot, per als afortunats que els toqui el sorteig de l’ONCE (l’Organització de Secs d’Espanya, creada pel cunyat de Franco Serrano Suñer i de família originària d’aquestes terres)
Avui, quan només faltava un dia per al gran sorteig (el més gran que ha fet mai l’ONCE), els cupons per a demà estaven esgotats de tots els punts de venda: les tradicionals cabines, però ara també a quioscs i llibreries.
I puc donar-ne testimoni, ja que quan jo he anat a comprar l’abonament per a la propera setmana (el de demà ja feia dies que el tenia –de fet en tinc tres-) dos nois joves n’han volgut comprar i després una dona més grans, i Sisco, el de la cabina de la plaça Joaquín Bau, els hi ha dit a tots tres que no n’hi quedaven.
Amb temps de crisi i el somni d’aconseguir uns premis importants, han fet que es jugui de forma inusual i que, m’imagino, s’hagin superat totes les expectatives.
Per cert, no he dit quins premis donarà aquesta nit l’ONCE: 1 primer premi d’11 milions d’euros i 11 segons premis d’1 milió d’euros. Algú en dóna més?
Ara, a esperar... 

Ahir el Periódico portava un ampli reportatge de 3 pagines (la 2, la 3 i la 4) parlant d'aquest tema. Fins i tot explicava com "fondre" els 11 milions d'euros en un tres i no res: Una casa de luxe a Barcelona (6,5 milions), un jet privat (2,5 milions), un iot (1,65 milions) i un Ferrari (350.000 euros) Així que ja ho sabeu!