dissabte, 12 de novembre del 2011

UNA DE ZOMBIS I UN MÉS



Avui el Periódico de Catalunya publica una sèriede caricatures de Hernán Migoya sobre personatges polítics i de la història d’aquest país convertits en zombis.  
No tots els personatges són polítics, ja que, entre ells, estan Franco i Muñoz Grandes (qui va ser general de la ‘Legión Española’)
Entre els polítics, està el milloret de cada casa: Zapatero, Rajoy, la Soraya Sáez de Santamaria, Fraga, Laporta... Però en falta un!!
Qui? El president de la “Casa Blanca” Florentino Pérez.
Quan he anat a comprat el diari he pogut veure la portada de l’Sport i sembla ser que el mandatari blanc porta un cabreig monumental amb el Barça. I no perquè guanyin més copes o juguin millor o aporten a la selecció espanyola més jugadors... Tot perquè no ha pogut fitxar a Neymar, la perla del futbol brasiler. Florentino no està acostumat a que li donin carabasses. Creu que tot es pot aconseguir a base d’usar talons bancaris i fer transferències des de paradisos fiscals (qui ho sap?) Només cal recordar el cas de Figo. Florentino ho va deixar tant lligat que quan Figo se’n va voler desdir ja no ho va poder fer. Amb Neymar es veu que va firmar un precontracte, però segons pareix, a l’hora de la veritat s’ha quedat en paper mullat.
Ara Florentino vol torpedinar els fitxatges que es faran a can Barça. No crec que li costi gaire. Tampoc se’n fan tants! La majoria de jugadors que acaben jugant amb el primer equip del Barça surten de la Masia. No cal anar a fitxar-los fora com fa ell!
També és cert que podria mirar de fitxar-los en edat cadet, com fan alguns equips anglesos, però, els jugadors i, sobre tot els pares, voldrien canviar el Barça per l’etern rival?
I de pensar que Florentino ens queia bé a la majoria de culers quan era opositor a Mendoza (el dels cavalls... Sí home, aquell que va protagonitzar allò de “què boti Mendoza, què voti Mendoza!) En aquell temps semblava un home assenyat, prudent, complaent... I poc a poc s’ha anat convertint amb el zombi que és ara.
Una vegada ja se’n va haver d’anar de la “Casa Blanca” per la nit i per la porta del darrere. Us imagineu que ara li tornés a passar? El càstig suposaria haver de vagar eternament pels voltants del Santiago Bernabeu sense poder-hi entrar més ni veure un sol partit.
Un càstig cruel, sense cap dubte!