divendres, 23 de desembre del 2011

DISCULPES D’UN MAL PAGADOR




De vegades jo també m’he de “menjar en patates” algunes de les coses que dic. Sempre he afirmat que els de CiU mai admeten que s’han equivocats, ells sempre ho fan tot bé. Estava errat. Mas, el president de la Generalitat ha admès que es van equivocar quan van restar de les nòmines dels seus treballadors un IRPF sobre quantitats que ho havien cobrat. I?
Perquè em sembla que el simple gest de demanar disculpes quan “l’han cagat” és del tot insuficient. O és que les famílies dels empleats públics d’aquest país mengen de disculpes? Em sembla que no.
Una solució immediata seria que el dia 28, amb el 80 % de la paga, se’ls hi tornés la major part d’aquest diners descomptats erròniament, més o menys fins cobrir el 100 % de la paga extraordinària. Potser amb aquest gest el govern de la Generalitat es rentar un tant la seva malmesa imatge.
Però encara és insuficient. D’alguna ment pensant va d’haver de sortir la idea de descomptar-los l’IRPF de les nòmines. No sé si del propi conseller Mas-Colell o d’algun director general, assessor, etc. Evidentment si va ser del conseller, deixa molt malament a un dels més prestigiosos professor d’economia que hi ha al món i que ho ha estat de les de Berkeley i Harvard (EE.UU) i després de la Pompeu Fabra.
Sigui de qui sigui la “fotuda de pota” la cosa no pot quedar així i caldrien dimissions més que immediates. Potser els passi pel cap fer dimitir a algun personatge de rang inferior per a salvar ells la pell, però algun culpable hauria d’assumir la monumental errada.
Segurament després, quan ja ningú se’n recordi el tornaran a recol·locar a algun altre departament i ja està, però al menys demostrarien que de tant en tant, també els de CiU són humans.  
Tant d'acusar al governs socialista de morós...