dimarts, 20 de desembre del 2011

EL “LA, LA, LA” DE RAYOY


Aquest matí Francino a la SER ha dit que l’editorial del diari econòmic  “5 Dias”, resumia molt bé el discurs d’investidura de Rajoy: “La música sona bé, però li manca lletra”.
Jo encara diria més, la lletra, pràcticament només té tonada. El discurs del candidat m’ha recordat al tema “La, la, la” que va representar a Espanya a Eurovisió i el va interpretar Massiel en substitució de Joan Manuel Serrat que el pretenia cantar en català.
La majora de portaveus van criticar la manca de concreció del discurs de Rajoy. Certament el futur president, pràcticament no va donar a conèixer cap mesura de les que pensa prendre en el futur proper. Res de nou. Ni quan era cap de l’oposició va aportar res per a intentar sortir de la crisi, ni el seu programa electoral parlava de mesures concretes, ni, finalment ahir, que era quan “ja tocava”, les va enumerar. Sembla ser que els millors parats seran els jubilats i pensionistes a qui garanteix que conservaran el poder adquisitiu. Ja em sembla molt! Ja que a d’altres països com Itàlia també s’han retallat les pensions.
Des de les principals autonomies es va valorar el discurs de Rajoy com de “centralista”, es a dir, es sospita que es volen treure competències a les autonomies que, evidentment, acabaria assumint l’estat central (i centralista)
Des de Catalunya també es tem que pugui mirar de canviar un tema tant delicat com la immersió lingüística, es a dir, que vulgui donar més hores de castellà a l’ensenyament de l’escola catalana.
Sobre els impostos va dir que “ara no era el moment de pujar-los” . I sobre les altres mesures que “no es pot descartar res”.
Sembla ser que Rajoy s’ha fixat un termini de 3 mesos per adoptar les mesures que consideri més adients i dependrà molt del dèficit púbic que tingui l’estat quan es tanqui l’any. Potser llavors serà quan surti la “gran tisora” i comenci a retallar a tort i dret.
Potser l’única cosa positiva que es va saber ahir (no ho va dir el candidat), a part de que no es retallaran ni congelaran les pensions, és que, possiblement, no s’apujarà el rebut de la llum, perquè d’altres coses com el transport públic de Barcelona s’apujaran de forma considerable.  
I sobre els funcionaris? De moment Rajoy no ha dit ni “mu”, només “la, la, la”, però per si de cas, a aquells que sou funcionaris i em llegiu, os recomano no moure’s molt, no sigui que se’n adoni que existim.