dilluns, 19 de desembre del 2011

JO PECADOR



Ahir vaig cometre un gran pecat. Durant unes dos hores vaig estar veient Tele 5, un canal de televisió que tinc vetat veure. Sovint he rebut missatges per Internet on es demanava no veure’l per la seva catalanofòbia, però també per temes relacionats amb la desaparició de Marta del Castillo.
Però cal dir a favor meu que l’ocasió s’ho mereixia. Així és que ahir, entre 2/4 de 12 i 2/4 de 2 aproximadament, vaig estar veient la final de la Copa del Món de clubs de futbol entre el Barça i el Santos brasiler.
El resultat final de 4-0 a favor del Barça reflecteix la superioritat del nostre equip. La possessió de pilota va ser superior al 70 %, la qual cosa diu molt del domini territorial durant tot el partit. Què el Santos es va poder merèixer algun gol? Tal vegada, però el Barça també, ja que entra d’altres ocasions, va tirar dos xuts al pal. I tot això amb un equip titular amb 9 JUGADORS FETS A CASA... Qui en dóna més??
Els gols del Barça el van marcar, per ordre, Messi, Xavi, Cesc i Messi. L’estel argentí, un cop més va ser una de les peces importants de l’equip. Al final del partit el van escollir el millor jugador de la final, seguit per Xavi i tercer el brasiler Neymar (per no donar els tres trofeus als blaugranes) Un locutor de TV3 va dir que la millor imatge que es va emportar Neymar cap al Brasil va ser la foto amb els 2 que són els millors del món (ara mateix sé sap que estan entre els 3 finalistes a la Pilota d’or) A més, Messi, va igualar a Pedro en haver marcat el mateix any a 6 competicions diferents: Lliga, Copa del Rei, Champions, supercopa espanyola, supercopa d’Europa i, finalment, el mundialet de clubs.  
Les declaracions que va fer Neymar al final del partit són força eloqüents: “Avui hem aprés a jugar a futbol, el Barça ens ha ensenyat”. Pretén el brasiler aplanar el camí per a fitxar amb el Barça? Després de donar carbasses al Madrid, probablement.
L’equip de Guardiola aquest any no va repetir la proesa de fa dos anys, però hi va estar prop. Només se’ls hi va escapar la Copa del Rei que va guanyar el Madrid de Mourinho.
L’entrenador portuguès va dir fa uns dies que es posava “quasi que un 10” pels resultats obtinguts en el que va d’any. Si Mourinho guanyant només la Copa del Rei es posa “quasi un 10”, quina nota li hauríem de posar al Barça de Guardiola. Si un 10 és la perfecció, evidentment no li podríem posar ja que no ha guanyat ni tots els títols ni tampoc tots els partits. O potser era un “quasi 10” sobre 100?
Bé, després de tot el recital de futbol (mai ningú havia guanyat per tants gols de diferència), crec que va valer la pena “pecar”. Això sí, sense que sigui un precedent.