divendres, 23 de desembre del 2011

LES INVERSIONS PER AL 2012 A AMPOSTA



El pressupost d’inversions de l’ajuntament d’Amposta per al 2012 està al voltant dels 2 milions d’euros.
Com sé que la memòria falla moltes vegades, us donaré uns exemples del que es pressupostava durant l’època de vaques magres: 5,6 milions (2004), 5,7 milions (2008) 9 milions (2009)
Com es veu, menys de la meitat de la majoria dels anys i pràcticament ¼ part del pressupost de 2009 que va ser el més alt.
Evidentment estem en època de crisi i al nostre ajuntament, l’actual conjuntura econòmica també li passa factura.
Però és que, a sobre, Amposta té un problema afegit. L’ajuntament no estalvia i les inversions sempre s’han fet gràcies a les transferències (subvencions) que arriben de la Generalitat de Catalunya i del govern central.
En fons propis (les que es farien gràcies a l’estalvi i la bona salut econòmica), recordo que un any van ser de 6 euros (no me deixat de posar milions ni tant sols mils, tal com sona 6 EUROS) i un altre any (sempre parlo de memòria) crec que van ser de 10 o 12. Això si, entre mig hi va haver un anys que van ser 200.000 euros (!) tota una proesa.
Però segons la llei actual, els ajuntament no poden invertir més enllà del capital que amortitzen durant l’any a les diferents entitats financeres i com aquesta quantitat ronda els 2 milions d’euros (l’endeutament del nostre ajuntament sempre ha estat molt alt), per al 2012 podran invertir aquesta quantitat.
I en que s’invertirà? Sembla ser que amb la compra d’uns terrenys necessaris per a la nostra ciutat i arranjant carrers.
“Eso es todo amigos”.