dissabte, 7 de gener del 2012

"EL BORREGUERO"


La primera experiència ferroviària la vaig tenir amb 5 anys. El viatge no era de plaer, acompanyava a mons pares a fer la campanya de la verema a França. Els trens d'aquella època no tenien pràcticament res a veure amb els d'ara. Encara eren de carbó i els vagons de fusta (molt pareguts als que surten a les pel·lícules de l'Oest.
Al referir-se al tren, sovint es parlava del "borreguero", per la seva lamentable imatge, però sobre tot, perquè sempre acostumava anar en retard; la majoria de vegades sense causa aparent.
Estem al segle XXI. D'aquella primera experiència han passat quasi que 50 anys. El confort dels trens ha canviat molt i també la velocitat i el servei que es troba en alguns d'ells, però de tant en tant encara et pots trobar amb algun "borreguero". Com avui.
Aquesta tarda hem acompanyat a un nen a l'estació de l'Aldea per agafar el tren que anava en direcció Tarragona i Barcelona i que tenia la sortida a les 19:50. Puntualment l'han anunciat, però... Els minuts anaven passen i el comboi no apareixia. Finalment la meva dona ha anat a preguntar que se'n sabia. Li han dit que l'entrada l'havien anunciat des de València i els semàfors d'entrada a la estació s'havien posat en verd. Al cap de mitja hora l'han tornat a anunciar.
De l'Aldea ha sortit amb 35 minuts de retard. Motiu: DESCONEGUT.