dijous, 12 de gener del 2012

PRIMER PREMI DE LA PRIMERA EDICIÓ DEL MICRÒFON DE FERRALLA


Anit, en obrir la tele, la primera imatge que vaig veure va ser la de Tomás Roncero, un dels integrants més actius de l’anomenada “central lletera”. Els qui em coneixeu ja sabeu que no miro Intereconomia, al televisor estava sintonitzada TV3 i estaven fent l’APM.
Deia Roncero que Messi es mereixia la Pilota d’Or... Evidentment aquelles manifestacions em van sorprendre venint d’aquest personatge. Però no havia acabat. Ho deia en pla irònic i va parlar dels gols que havia marcat Messi durant aquesta temporada fora de casa. La primera paraula que em va venir al cap va ser “imbècil”, però vaig pensar que millor no plasmar-la al blog, ja que quan escric miro sempre de no insultar a ningú per molt malament que em caigui i, quasi sempre ho aconsegueixo.
Segurament Roncero, com Iker Casillas, pensaran que s’ho mereixia més el “seu” jugador: Cristiano Ronaldo. Un jugador que els partits importants s’amaga i que al Barça només li ha aconseguit fer un gol. D’això se’n diu, ara sí, HIPOCRESIA (i ho escric així, amb majúscules, perquè no és un insult, és una característica d’algunes persones i cap a la capital de las “Españas” n’hi ha molta.
Per aconseguir la Pilota d’Or no només s’han de fer gols, també s’ha de meravellar amb el joc. D’acord que el gol sigui l’essència del futbol, però també hi ha passes, regats, controls, tocs, desmarcades, visió de joc, ser un més de l’equip tot i ser una estrella (em deixo alguna cosa?) I amb tot, menys amb el gol, Messi supera a Cristiano. Què hi farem!
Però seguim parlant d’hipocresia. Roncero no va reconèixer que, per la mateixa “regla de tres” que ell aplica amb Messi, podria haver dit que Casillas tampoc es mereixia ser el millor porter del món, ja que a Valdes li marquen molts menys gols i que la temporada passada va tornar a ser el guanyador del trofeu Zamora al porter menys golejat de Primera Divisió (i en van ja?)
I encara més hipocresia. Quins mèrits va fer un jugador del Madrid anomenat Fabio Cannavaro quan sé li va donar la Pilota d’Or? Potser va ser el màxim golejador europeu? O el jugador amb més classe del moment? Jo crec que algú, aquell any, va errar amb el recompte (i ho sento per Cannavaro, que el pobre xicot no m’ha fet res)
Si et fixes amb els jugadors del Barça que han guanyat la Pilota d’Or veurem noms tan coneguts com Luis Suárez, Johan Cruyff, Risto Stóitkov, Rivaldo, Ronaldiho i Messi, tots ells, sense cap mena de dubte, els millors jugadors de la seva àpoca. Però qui se’n recorda de Cannavaro? S’ho mereix un milió més de vegades Xavi que el jugador italià que va militar a la central lletera, encara que llavors no sé la coneixia per aquest nom.
I encara que Cristiano Ronaldo fos millor que Messi (que, evidentment no ho és!), per a mi, l’argentí seguiria sent el número 1, sense discussió! Al jugador lusità, per a ser el millor del món, li sobra arrogància i li falta humilitat.
Des d’aquí una proclama, que Cristiano Ronaldo (i de pas l’altre lusità i també a Flo) es quedin al Madrid per molts d’anys que a nosaltres ja ens van bé els jugadors que tenim encapçalats per Messi i també l’entrenador. I per molts d’anys que poguéssim veure fent l’hipòcrita als de la central lletera. Serà la prova evident que ho seguirem guanyant tot!!
Per tant, el premi de la primera edició del "Micròfon de ferralla" és per a Tomás Roncero!!