dimarts, 14 de febrer del 2012

El rei Artur, vassall del país d’Alícia (un article que es publica al setmanari el Triangle)


La geometria variable del primer any de Mas és història. Des de la majoria absoluta de Rajoy, cada dia és més evident que CiU farà el que calgui per no incomodar els populars i que entomarà totes les humiliacions a què las sotmeti la meravellosa Alícia Sánchez-Camacho
Els aspectes més polèmics de les dues lleis òmnibus, CiU els va poder tirar endavant gràcies al PPC. El mateix passarà amb la tercera, que atempta contra l’estabilitat financera de Catalunya Ràdio, i amb les lleis de pressupostos i d’acompanyament. A canvi, el PPC obliga CiU a retocar les noves taxes turística i sanitària (a l’hora d’escriure aquestes línies, no se sap ben bé com quedaran) només perquè Alícia Sánchez-Camacho pugui tornar a exhibir-se victoriosa i desafiant en l’enèsima roda de premsa que ofereix per mostrar que és ella la mestressa de l’escena catalana. Transmutada en Reina de Cors, Alícia es reuneix amb tots els ministres que vol per ridiculitzar la influència de Duran i Lleida a Madrid i erigir-se en la veritable interlocutora entre el capital català i el poder central, i es permet el luxe de renyar la vicepresidenta Ortega davant les càmeres després del «no» dels convergents a la investidura de Rajoy; mentrestant, CiU s’empassa un gripau rere l’altre amb l’obligació de posar-hi, a sobre, bona cara. Això no és el pacte del Majestic. És molt pitjor.

Al Parlament de Catalunya cada dia es produeix una nova embeinada dels cavallers del rei Artur davant dels designis de la Reina de Cors. I així seguirà si més no fins que els pressupostos de les retallades tirin endavant. En repassem les que han tingut lloc els darrers dies.

El pacte fiscal, aparcat
En l’entrevista amb Rajoy, Artur Mas no va posar damunt la taula el tema estrella de la seva campanya: el pacte fiscal. I no va ser un descuit fortuït. Al Parlament s’ha optat també per la tècnica de l’estruç. La comissió d’estudi del pacte fiscal va enllestir els seus treballs al novembre; tots els grups van estar d’acord a deixar passar primer les eleccions generals, després el Congrés del PSC i després el del PSOE abans de portar-ho al ple. Com que ara ja no hi ha cap impediment, a la junta de portaveus del dimarts 7 ICV va proposar portar-ho al ple de la fi de febrer. El PSC hi estava d’acord; ERC i SI, també... però per a CiU no és el moment. Ja no hi ha pressa i, de moment, s’ajorna sine die.

La delegada, blindada

Arran de la mort d’un immigrant al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, el passat 2 de febrer ERC va demanar que la nova delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, comparegués a la Comissió d’Interior del Parlament per donar explicacions sobre el funcionament d’aquests centres. CiU i el PP hi van votar en contra. En la mateixa sessió, tots dos partits també van fer front comú per evitar que el conseller d’Interior, Felip Puig, comparegués per explicar la irrupció d’una unitat d’antidisturbis dels Mossos a la Ciutat de la Justícia per detenir uns indignats que havien anat a entregar-se al jutge.

*Aquesta informació la trobaràs sencera al setmanari EL TRIANGLE que està als quioscos.